Poke bowl cu somon glazurat la airfryerul Double Stack XL SL400, by Prajiturela

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 porții): |
Pentru orez: |
• 100 g orez |
• 10 ml ulei de susan |
• 20 ml mirin (vin dulce de orez) |
Pentru somon: |
• 2 fileuri de somon, a câte 100 g fiecare |
• 2 lingurițe sos de soia |
• 1 linguriță miere |
• 1 linguriță sos Sriracha (opțional) |
• 1 linguriță pastă miso (opțional) |
Pentru bol: |
• 1/4 varză roșie mică, tăiată subțire și frecată cu sare |
• O ceapă medie frecată cu sumac sau sare |
• Câteva felii de castravete |
• 80-100 g edamame (boabe de soia) |
• 100 g roșii cherry, tăiate în jumătăți |
• 100 g tofu, tăiat cuburi |
• 1 morcov mic, tăiat fâșii sau cubulețe |
• 1 ardei Jalapeno, feliat |
• 2 lingurițe icre de somon (opțional) |
• 2 lingurițe semințe de susan negru (opțional) |
Descriere
Un preparat ideal atunci când vrei o masă ușoară, bogată nutritiv, plină de vitamine și micronutrienți. Vezi rețeta pas cu pas, recomandată de Prăjiturela.
Mod de preparare
Orezul: 1. Într-un bol care să încapă în coșul air fryer-ului, punem orezul și o cantitate dublă de apă (raport de 1:2, măsurat în volum). 2. Acoperim bolul cu folie de aluminiu și îl punem în coș. 3. Setăm funcția air fry la 180°C, timp de 20 de minute. Somonul: 1. Amestecăm toate sosurile și ungem bucățile de somon pe ambele părți. 2. Punem somonul în coșul air fryer-ului și setăm funcția air fry la 180°C, timp de 15 minute. Asamblarea: 1. După ce orezul este gata, adăugăm uleiul de susan și mirinul, amestecăm bine, apoi îl distribuim în două farfurii adânci. 2. Adăugăm toate celelalte ingrediente deasupra orezului: varza roșie, ceapa, castravetele, edamamele, roșiile, tofu, morcovul, ardeiul Jalapeno, icrele și semințele de susan. 3. Stropim cu lămâie și savurăm imediat. Un preparat delicios, sănătos și ușor de realizat!