Antricot de vită cu sparanghel la grătarul electric de exterior Woodfire Pro Connect XL 7 în 1

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 5 bucăți antricot de vită (280–340 g fiecare) |
• 3 legături (aprox. 900 g) sparanghel, curățat (capetele tari îndepărtate) |
• 4 linguri ulei de rapiță, împărțite |
• Sare,după gust |
• Piper negru măcinat, după gust |
Descriere
Friptură New York Strip fragedă și suculentă, gătită perfect pe grătar și servită alături de sparanghel rumenit, pentru o masă elegantă și gustoasă.
Mod de preparare
Pasul 1
Montează grătarul, așezându-l plat peste elementul de încălzire și închide capacul. Umple cutia pentru afumare cu peleți, folosind lingura specială, până la nivelul maxim. Conectează termometrul la mufa de sus, marcată „1”, din partea stângă a panoului de control.
Pasul 2
Selectează funcția GRILL. Alege WOODFIRE FLAVOR. Setează temperatura grătarului pe HI. Setează termometrul pe BEEF și alege gradul dorit de gătire.
Notă: Pentru utilizarea a două termometre, conectează al doilea la mufa de jos, marcată „2”, selectează BEEF și gradul dorit de gătire.
Pasul 3
Apasă START pentru a începe preîncălzirea.
Pasul 4
Unge fiecare friptură pe toate părțile cu câte 1/2 lingură de ulei, apoi condimentează cu sare și piper. Introdu termometrul orizontal în centrul celei mai groase fripturi. Amestecă sparanghelul cu restul de ulei și condimentează cu sare și piper.
Pasul 5
Când aparatul semnalizează că s-a preîncălzit și apare mesajul ADD FOOD, deschide capacul și așază fripturile pe grătar, presând ușor pentru a obține urme frumoase de grătar. Închide capacul peste cablul termometrului și începe gătirea. Întoarce fripturile la jumătatea timpului, când afișajul arată FLIP.
Pasul 6
Când aparatul semnalizează că fripturile sunt aproape gata, deschide capacul, transferă-le pe un tocător și lasă-le la odihnit.
Pasul 7
Așază sparanghelul pe grătar și închide capacul. Gătește încă 8 minute (în funcție de grosimea sparanghelului).
Pasul 8
Când timpul de gătire și odihnă s-a încheiat, deschide capacul și scoate sparanghelul. Feliază fripturile și servește-le alături de sparanghel.
Montează grătarul, așezându-l plat peste elementul de încălzire și închide capacul. Umple cutia pentru afumare cu peleți, folosind lingura specială, până la nivelul maxim. Conectează termometrul la mufa de sus, marcată „1”, din partea stângă a panoului de control.
Pasul 2
Selectează funcția GRILL. Alege WOODFIRE FLAVOR. Setează temperatura grătarului pe HI. Setează termometrul pe BEEF și alege gradul dorit de gătire.
Notă: Pentru utilizarea a două termometre, conectează al doilea la mufa de jos, marcată „2”, selectează BEEF și gradul dorit de gătire.
Pasul 3
Apasă START pentru a începe preîncălzirea.
Pasul 4
Unge fiecare friptură pe toate părțile cu câte 1/2 lingură de ulei, apoi condimentează cu sare și piper. Introdu termometrul orizontal în centrul celei mai groase fripturi. Amestecă sparanghelul cu restul de ulei și condimentează cu sare și piper.
Pasul 5
Când aparatul semnalizează că s-a preîncălzit și apare mesajul ADD FOOD, deschide capacul și așază fripturile pe grătar, presând ușor pentru a obține urme frumoase de grătar. Închide capacul peste cablul termometrului și începe gătirea. Întoarce fripturile la jumătatea timpului, când afișajul arată FLIP.
Pasul 6
Când aparatul semnalizează că fripturile sunt aproape gata, deschide capacul, transferă-le pe un tocător și lasă-le la odihnit.
Pasul 7
Așază sparanghelul pe grătar și închide capacul. Gătește încă 8 minute (în funcție de grosimea sparanghelului).
Pasul 8
Când timpul de gătire și odihnă s-a încheiat, deschide capacul și scoate sparanghelul. Feliază fripturile și servește-le alături de sparanghel.
Preparat cu
-900lei