Piept de pui glazurat cu miere, muștar și sos barbeque la grătarul electric Foodi XL AirGrill

Piept de pui glazurat cu miere, muștar și sos barbeque la grătarul electric Foodi XL AirGrill
Piept de pui glazurat cu miere, muștar și sos barbeque la grătarul electric Foodi XL AirGrill

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 6 bucăți piept de pui, fără os și fără piele (aprox. 225 g fiecare)
• 3 linguri ulei de rapiță (canola), împărțite
• Sare, după gust
• Piper negru măcinat, după gust
• 1 cană sos honey mustard (miere & muștar)
• 1 cană sos barbeque

Descriere

Piept de pui suculent, gătit la grill și glazurat cu un mix dulce-picant de honey mustard și sos barbeque. Aromat, fraged și perfect pentru o cină rapidă și delicioasă!

Mod de preparare

Pasul 1
Montează grătarul în aparat și închide capacul. Selectează funcția GRILL, temperatura MED și timpul 30 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe preîncălzirea.

Pasul 2
Cât timp aparatul se preîncălzește, unge fiecare piept de pui cu 1/2 lingură de ulei de rapiță. Asezonează cu sare și piper după gust.

Pasul 3
Când aparatul semnalizează că este preîncălzit, așază piepții de pui pe grătar. Închide capacul și gătește timp de 10 minute.

Pasul 4
Între timp, într-un bol, amestecă sosul honey mustard cu sosul barbeque până devin o compoziție omogenă. După 10 minute, întoarce piepții de pui. Închide capacul și continuă gătirea încă 5 minute.

Pasul 5
După 5 minute, unge generos piepții de pui cu amestecul de sosuri, întoarce-i și unge-i și pe cealaltă parte. Închide capacul și gătește încă 5 minute.

Pasul 6
Repetă pasul 5. Închide capacul și gătește pentru încă 7 minute.

Pasul 7
Dacă este nevoie, unge din nou puiul și mai gătește 3 minute, sau până când temperatura internă în punctul cel mai gros atinge 74°C.

Pasul 8
Când gătirea s-a terminat, scoate piepții de pui și lasă-i să se odihnească 5 minute înainte de servire.