Piept de pui glazurat cu miere, muștar și sos barbeque la grătarul electric Foodi XL AirGrill

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 6 bucăți piept de pui, fără os și fără piele (aprox. 225 g fiecare) |
• 3 linguri ulei de rapiță (canola), împărțite |
• Sare, după gust |
• Piper negru măcinat, după gust |
• 1 cană sos honey mustard (miere & muștar) |
• 1 cană sos barbeque |
Descriere
Piept de pui suculent, gătit la grill și glazurat cu un mix dulce-picant de honey mustard și sos barbeque. Aromat, fraged și perfect pentru o cină rapidă și delicioasă!
Mod de preparare
Pasul 1
Montează grătarul în aparat și închide capacul. Selectează funcția GRILL, temperatura MED și timpul 30 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe preîncălzirea.
Pasul 2
Cât timp aparatul se preîncălzește, unge fiecare piept de pui cu 1/2 lingură de ulei de rapiță. Asezonează cu sare și piper după gust.
Pasul 3
Când aparatul semnalizează că este preîncălzit, așază piepții de pui pe grătar. Închide capacul și gătește timp de 10 minute.
Pasul 4
Între timp, într-un bol, amestecă sosul honey mustard cu sosul barbeque până devin o compoziție omogenă. După 10 minute, întoarce piepții de pui. Închide capacul și continuă gătirea încă 5 minute.
Pasul 5
După 5 minute, unge generos piepții de pui cu amestecul de sosuri, întoarce-i și unge-i și pe cealaltă parte. Închide capacul și gătește încă 5 minute.
Pasul 6
Repetă pasul 5. Închide capacul și gătește pentru încă 7 minute.
Pasul 7
Dacă este nevoie, unge din nou puiul și mai gătește 3 minute, sau până când temperatura internă în punctul cel mai gros atinge 74°C.
Pasul 8
Când gătirea s-a terminat, scoate piepții de pui și lasă-i să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Montează grătarul în aparat și închide capacul. Selectează funcția GRILL, temperatura MED și timpul 30 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe preîncălzirea.
Pasul 2
Cât timp aparatul se preîncălzește, unge fiecare piept de pui cu 1/2 lingură de ulei de rapiță. Asezonează cu sare și piper după gust.
Pasul 3
Când aparatul semnalizează că este preîncălzit, așază piepții de pui pe grătar. Închide capacul și gătește timp de 10 minute.
Pasul 4
Între timp, într-un bol, amestecă sosul honey mustard cu sosul barbeque până devin o compoziție omogenă. După 10 minute, întoarce piepții de pui. Închide capacul și continuă gătirea încă 5 minute.
Pasul 5
După 5 minute, unge generos piepții de pui cu amestecul de sosuri, întoarce-i și unge-i și pe cealaltă parte. Închide capacul și gătește încă 5 minute.
Pasul 6
Repetă pasul 5. Închide capacul și gătește pentru încă 7 minute.
Pasul 7
Dacă este nevoie, unge din nou puiul și mai gătește 3 minute, sau până când temperatura internă în punctul cel mai gros atinge 74°C.
Pasul 8
Când gătirea s-a terminat, scoate piepții de pui și lasă-i să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Preparat cu
-300lei
Ninja
Gratar electric de INTERIOR și AIRFRYER Foodi XL AirGrill DG551, 40°- 260°C, 1760W, 6 funcții Ninja
6 porții simultan
Accesorii ceramice
• in stoc
PRP: 1.599,99lei
1.299,99lei