Brânză Camembert cu smochine la airfryer Foodi DualZone AF400

Brânză Camembert cu smochine la airfryer Foodi DualZone AF400
Brânză Camembert cu smochine la airfryer Foodi DualZone AF400

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g brânză Camembert
• 1 lingură vin alb sec
• 1 crenguță mică de cimbru
• 1 crenguță mică de rozmarin
• 4 smochine
• 10 g unt
• 1 lingură miere
• Baghetă pentru servit

Descriere

Un deliciu cald și cremos perfect pentru momentele de răsfăț: brânză Camembert coaptă cu vin alb, ierburi aromatice și smochine caramelizate cu miere și unt, la airfryerul tău Ninja.  

Mod de preparare

Pregătirea brânzei: Scoate brânza Camembert din ambalaj și așaz-o pe o folie unsă cu puțin ulei. Crestează partea superioară de 3–4 ori și stropește cu vinul alb. Pune deasupra crenguțele de cimbru și rozmarin. Împachetează brânza în folie și pune-o înapoi în cutia ei.

Pregătirea smochinelor: Taie smochinele în jumătate.

Gătirea:
Introdu plăcile pentru prăjire în sertarele Zone 1 și Zone 2 ale friteuzei cu aer cald.
Pune brânza în sertarul Zone 1.
Pune smochinele în Zone 2, adaugă bucățele de unt și stropește cu miere.
Alege pentru Zone 1 funcția AIR FRY, setează temperatura la 190°C și timpul la 15 minute.
Alege pentru Zone 2 funcția ROAST, setează temperatura la 180°C și timpul la 10 minute.
Apasă SYNC și apoi START/STOP pentru a porni gătirea simultană.

Servire: Când timpul s-a scurs, scoate brânza din folie și servește-o imediat (în cutie) alături de smochinele coapte și felii de baghetă.