Curry cu Năut // Tikka Masala la multicookerul Foodi PossibleCooker

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri ulei vegetal |
• 1 ceapă mare, curățată, feliată |
• 3 căței de usturoi, curățați, tocați mărunt |
• 3/4 linguriță fulgi de ardei iute zdrobiți |
• 2 linguri pudră de curry |
• 1 linguriță chimion măcinat |
• 1 conservă (aprox. 425 g) roșii zdrobite, cu lichid |
• 1 conservă (aprox. 400 ml) lapte de cocos |
• 2 conserve (aprox. 440 g fiecare) năut, scurs și clătit |
• Sare după gust |
• Piper negru măcinat, după gust |
• Coriandru proaspăt tocat, pentru decor |
Descriere
Tikka Masala la multicookerul Foodi PossibleCooker este o rețetă rapidă și delicioasă de încercat la multicookerul Foodi PossibleCooker.
Mod de preparare
Scoate capacul aparatului. Folosind săgețile de funcție, selectează SEAR/SAUTÉ (rumenire/sote), setează temperatura pe MEDIU, apoi apasă START/STOP pentru a începe preîncălzirea. (Va apărea bara de progres în timpul preîncălzirii; aceasta va dura aproximativ 6-8 minute.)
Când preîncălzirea este completă (aparatul va emite un semnal sonor și va afișa ADD FOOD), adaugă în vas uleiul, ceapa, usturoiul, fulgii de ardei iute și sare. Gătește, amestecând din când în când, până când ceapa devine aurie și fragedă (aproximativ 15 minute).
Adaugă pudra de curry și chimionul peste legume și amestecă timp de 1 minut. Apoi adaugă roșiile zdrobite împreună cu lichidul lor. Gătește timp de 5 minute, amestecând constant.
Adaugă în vas laptele de cocos și năutul. Gătește timp de 10 minute, amestecând ocazional. Asezonează cu sare și piper după gust.
Când prepararea este gata, apasă START/STOP pentru a opri aparatul. Servește curry-ul cald, alături de cerealele preferate și decorat cu coriandru tocat, dacă dorești.
Când preîncălzirea este completă (aparatul va emite un semnal sonor și va afișa ADD FOOD), adaugă în vas uleiul, ceapa, usturoiul, fulgii de ardei iute și sare. Gătește, amestecând din când în când, până când ceapa devine aurie și fragedă (aproximativ 15 minute).
Adaugă pudra de curry și chimionul peste legume și amestecă timp de 1 minut. Apoi adaugă roșiile zdrobite împreună cu lichidul lor. Gătește timp de 5 minute, amestecând constant.
Adaugă în vas laptele de cocos și năutul. Gătește timp de 10 minute, amestecând ocazional. Asezonează cu sare și piper după gust.
Când prepararea este gata, apasă START/STOP pentru a opri aparatul. Servește curry-ul cald, alături de cerealele preferate și decorat cu coriandru tocat, dacă dorești.