Buchețele de conopidă Buffalo cu sos de brânză albastră la CRISPi

Buchețele de conopidă Buffalo cu sos de brânză albastră la CRISPi
Buchețele de conopidă Buffalo cu sos de brânză albastră la CRISPi

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Spray cu ulei vegetal, după necesitate
• 40 g făină albă
• ½ linguriță granule de ceapă
• ¼ linguriță granule de usturoi
• ¼ linguriță chimen măcinat
• ½ linguriță boia
• 70 ml lapte
• 215 g conopidă, tăiată în buchețele de aprox. 4 cm
• Sare de mare și piper negru măcinat, după gust
• 30 ml sos Buffalo

Sos de brânză albastră:
• 30 g smântână fermentată
• 15 g maioneză
• 40 g brânză albastră, fărâmițată
• 1 lingură zeamă de lămâie
• 1 lingură ciboulette (arpagic verde), tocată fin
• Sare de mare și piper negru măcinat, după gust

Descriere

Conopida nu a fost niciocoadtă mai delicioasă la Ninja CRISPi!

Mod de preparare

1. Pune placa de rumenire (Crisper Plate) în recipientul mic și unge-o generos cu spray de ulei.
Într-un bol mare, amestecă făina, granulele de ceapă și usturoi, chimenul, boiaua, sarea și piperul.
Adaugă treptat laptele, amestecând cu un tel, până obții un aluat neted și gros.
Adaugă buchețelele de conopidă și amestecă bine, astfel încât să fie acoperite uniform.
Transferă-le pe placa de rumenire, scuturând excesul de aluat, apoi pulverizează din nou cu ulei.

2. Atașează CRISPi PowerPod la recipient, apasă MODE până se aprinde funcția AIR FRY, setează timpul la 10 minute și apasă START.

3. Pentru sosul de brânză albastră, pune toate ingredientele într-un bol mic și amestecă până se omogenizează.

4. Când gătirea s-a încheiat, scoate conopida și amestec-o cu sosul Buffalo. Servește imediat, alături de sosul de brânză albastră.