Midii la multicookerul Speedi 10 în 1

Midii la multicookerul Speedi 10 în 1
Midii la multicookerul Speedi 10 în 1

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg midii proaspete
• 2 baghete semi-coapte
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 lingură unt nesărat
• 1 ceapă curățată și tocată mărunt
• 1 cățel de usturoi, curățat și tocat mărunt
• Sare, după gust
• Piper negru măcinat, după gust
• 175 ml vin alb sec
• 75 ml smântână lichidă pentru gătit (dublă)
• 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Descriere

Midii fragede cu vin alb, usturoi și ceapă, îmbogățite cu smântână și pătrunjel proaspăt, servite alături de baghete calde și crocante – o rețetă simplă și elegantă, perfectă pentru o masă cu aer franțuzesc.

Mod de preparare

Pregătirea midiilor. Se clătesc în apă rece și curată, apoi se îndepărtează firele (bărbițele). Midiile care nu se închid înainte de gătire trebuie aruncate.

Coacerea baghetelor. Se ridică picioarele tăvii Cook & Crisp și se așază tava în poziția superioară din vas. Se pun baghetele pe tavă. Se închide capacul și se mută SmartSwitch pe AIR FRY/HOB. Se selectează BAKE/ROAST, se setează temperatura la 200°C și timpul la 8 minute. Se apasă START/STOP pentru a începe gătirea. (Verifică instrucțiunile de pe ambalaj, timpul poate varia.)

Când timpul s-a scurs, se deschide capacul și se scot baghetele. Se lasă deoparte. Cu clești din silicon se prinde mânerul central și se scoate tava din aparat.

Sosul de bază. Se adaugă uleiul în vasul de gătit. Se selectează SEAR/SAUTÉ la nivelul 4 și se apasă START/STOP. Se lasă uleiul la încins 2 minute, apoi se adaugă untul, ceapa, usturoiul și un praf de sare. Se gătesc aproximativ 3 minute, amestecând constant, până ce ceapa devine moale. Se apasă START/STOP pentru a opri gătirea.

Gătirea midiilor. Se mută SmartSwitch pe RAPID COOKER. Se adaugă vinul și midiile pregătite în vas, apoi se închide capacul. Se selectează STEAM, timpul 4 minute, și se apasă START/STOP. Aparatul va produce aburi aproximativ 6 minute înainte să înceapă cronometrul. După 2 minute, se deschide capacul, se amestecă midiile, apoi se închide din nou și se continuă gătirea.

La final, se deschide capacul și se adaugă smântâna lichidă, pătrunjelul și piperul negru. Se transferă cu grijă midiile și sosul rezultat în boluri (midiile care rămân închise după gătire trebuie aruncate). Se servesc fierbinți, alături de baghete.