Tacos de vită în foi de salată la grătar electric Foodi AirGrill AG301

Tacos de vită în foi de salată la grătar electric Foodi AirGrill AG301
Tacos de vită în foi de salată la grătar electric Foodi AirGrill AG301

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 700 g antricot de vită (skirt steak)
• 60 ml sos de cocos (coconut aminos)
• 1 lingură zeamă de lime proaspăt stoarsă
• 1 lingură ulei de cocos topit
• 1 lingură tahini
• 1 ½ linguriță apă
• 1 ½ linguriță eritritol
• 1 ½ linguriță sare de mare
• ½ linguriță pudră de chili
• 3 căței de usturoi, tocați mărunt
• 8 frunze de salată Bibb (sau salată unt, baby romaine)
• 2 fire de ceapă verde, tocate (partea albă și verde)
• 2 morcovi baby, rași

Descriere

O rețetă gustoasă și sănătoasă pe care o poți pregăti la grătar electric de interior și sirfryer Foodi AirGrill AG301. 

Mod de preparare

Pasul 1
Pune friptura într-o pungă resigilabilă.

Pasul 2 
Într-un bol mic, amestecă sosul de cocos, zeama de lime, uleiul de cocos, tahini-ul, apa, eritritolul, sarea, pudra de chili și usturoiul până se omogenizează. Toarnă marinada peste carne, sigilează punga și masează bine. Lasă la frigider între 1 și 8 ore, întorcând carnea cel puțin o dată.

Pasul 3
Montează grătarul în aparat și închide capacul. Selectează funcția GRILL, setează temperatura pe HIGH și timpul la 8 minute. Apasă START/STOP pentru preîncălzire.

Pasul 4
Când aparatul anunță că este încins, pune friptura direct pe grătar. Închide capacul și gătește 4 minute. Întoarce friptura și mai gătește 4 minute.

Pasul 5
Scoate friptura de pe grătar și las-o să se odihnească 5 minute.

Pasul 6
Taie carnea pe lungime, în fâșii subțiri. Împarte carnea în mod egal în frunzele de salată, apoi adaugă ceapa verde și morcovii rași. Servește imediat.