Tort vegan cu cacao și cafea la espressorul Luxe Cafe by Cu Cireșel la Joacă
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
Blat: |
| • 250 g făină |
| • 60 g cacao |
| • 150 g zahăr de cocos |
| • 5 g bicarbonat de sodiu |
| • 1 praf de sare |
| • 250 ml lapte vegetal |
| • 80 g ulei de cocos |
| • 1 lingură oțet de mere |
| • 120 ml cafea* fierbinte (întărește aroma de cacao) |
|
Cremă: |
| • 600 ml lapte de cocos Rapunzel (partea cremoasă + lichidul) |
| • 50 g amidon de porumb |
| • 100 g zahăr |
| • Pudră de vanilie |
| • 2 linguri ulei de cocos (opțional, pentru mai multă finețe) |
| • 1 praf de sare (opțional, intensifică aromele) |
|
Extra: |
| • Gem de portocale |
| • Mango liofilizat |
| • Cacao |
| • Boabe de cafea |
Descriere
Un tort semi-naked cu cacao, cafea decaf & cremă fină de cocos, cu blat umed și aromat, care pare făcut într-o cafenea fancy.
Blatul are aroma aceea subtilă de cafea fresh, făcută exact la intensitatea potrivită, datorită espressor-ului Ninja, care nu dă greș niciodată.
Crema e delicioasă, iar accentele de portocală și mango duc tortul în zona wow, fără să fie deloc complicat.
Blatul are aroma aceea subtilă de cafea fresh, făcută exact la intensitatea potrivită, datorită espressor-ului Ninja, care nu dă greș niciodată.
Crema e delicioasă, iar accentele de portocală și mango duc tortul în zona wow, fără să fie deloc complicat.
Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și tapetează forma cu hârtie de copt.
2. În bolul robotului adaugă făina cernută, pudra de cacao, sarea, zahărul și bicarbonatul. Peste acesta din urmă adaugă oțetul de mere.
3. Adaugă apoi laptele vegetal și uleiul de cocos.
4. Mixează ușor, doar până se omogenizează.
5. Adaugă cafeaua fierbinte, amestecând până devine un aluat curgător și lucios. E normal să pară mai lichid decât un aluat obișnuit de tort.
6. Toarnă în formă și coace 55 de minute, la 175° C, pe funcția căldură sus-jos.
7. Lasă să se răcească complet înainte de a-l tăia sau umple cu cremă.
Ca să rămână umed și moale, lasă-l 10–15 minute în formă, apoi scoate-l pe un grătar la răcit complet.
2. În bolul robotului adaugă făina cernută, pudra de cacao, sarea, zahărul și bicarbonatul. Peste acesta din urmă adaugă oțetul de mere.
3. Adaugă apoi laptele vegetal și uleiul de cocos.
4. Mixează ușor, doar până se omogenizează.
5. Adaugă cafeaua fierbinte, amestecând până devine un aluat curgător și lucios. E normal să pară mai lichid decât un aluat obișnuit de tort.
6. Toarnă în formă și coace 55 de minute, la 175° C, pe funcția căldură sus-jos.
7. Lasă să se răcească complet înainte de a-l tăia sau umple cu cremă.
Ca să rămână umed și moale, lasă-l 10–15 minute în formă, apoi scoate-l pe un grătar la răcit complet.
Preparat cu
-1.000lei
Ninja
Espressor semi-automat 3in1 Luxe Cafe Premier ES601, cold brew, inox Ninja
Extracție la rece Cold Brew
Sistem automat de spumare Dual Froth
• Livrare din 10.01.2026
PRP: 3.499,99lei
2.499,99lei