Vinete umplute cu cașcaval și roșii la CRISPi

Vinete umplute cu cașcaval și roșii la CRISPi
Vinete umplute cu cașcaval și roșii la CRISPi

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 vânătă mare (aprox. 300 g), fără codiță, tăiată în jumătate pe lungime
• 1 ½ lingură ulei de măsline
• Sare de mare și piper negru măcinat, după gust
• 60 g sos de roșii și busuioc
• 60 g roșii cherry, tăiate în sferturi
• 8 frunze mari de busuioc, tocate
• 60 g mozzarella proaspătă (½ bilă), ștearsă de excesul de apă, tăiată în cuburi de 1 cm
• 20 g parmezan ras
• Salată verde sau de roșii, pentru servire (opțional)

Descriere

Gustul delicios al vinetelor îl savurezi la airfryerul tău portabil CRISPi!

Mod de preparare

Pasul 1
Pune plăcuța pentru prăjire (Crisper Plate) în recipientul mare. Unge pulpa vinetei cu ulei de măsline, apoi asezonează cu sare și piper. Așază vinetele cu partea tăiată în jos pe plăcuța pentru prăjire.

Pasul 2
Montează adaptorul pe CRISPi PowerPod și instalează-l pe recipient. Apasă MODE până când se aprinde funcția AIR FRY, setează timpul la 20 de minute și apasă START pentru a începe gătirea.

Pasul 3
Într-un bol mare, amestecă sosul de roșii cu busuioc, roșiile cherry, mozzarella, busuiocul tocat, sare și piper, apoi lasă deoparte.

Pasul 4
Când gătirea este finalizată, mută vinetele pe un tocător, scobește ușor pulpa cu o lingură și toac-o grosier. Adaug-o peste amestecul de roșii și combină bine. Pune cojile de vânătă înapoi pe plăcuța pentru prăjire, umple-le cu amestecul pregătit și presară parmezan deasupra.

Pasul 5 Pune din nou PowerPod-ul pe recipient, setează AIR FRY pentru 7 minute și apasă START.

Pasul 6 La final, taie vinetele umplute în jumătate și servește-le cu salată verde sau de roșii, după preferință.