Sparanghel crocant în crustă la grătarul electric de interior și airfryer Foodi AirGrill

Sparanghel crocant în crustă la grătarul electric de interior și airfryer Foodi AirGrill
Sparanghel crocant în crustă la grătarul electric de interior și airfryer Foodi AirGrill

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200–250 g sparanghel verde, cu capetele lemnoase îndepărtate
• 60 g parmezan ras
• 50 g migdale măcinate sau tocate fin
• 1 ou
• Un praf de sare
• Un praf de piper

Pentru sosul cremos cu pesto:
• 150 g smântână acră (10% grăsime)
• 1 lingură pesto
• Sare și piper după gust

Descriere

Sparanghel crocant în crustă de parmezan și migdale, gătit la airfryer pentru o textură aurie și savuroasă, servit cu un dip cremos de smântână și pesto – un aperitiv rapid, sănătos și plin de aromă.

Mod de preparare

Amestecă parmezanul cu migdalele într-un vas întins.

Într-un alt vas, bate oul cu sare și piper.

Trece tijele de sparanghel mai întâi prin amestecul de ou, apoi prin cel de parmezan și migdale. (Pentru o crustă mai groasă, repetă procesul de încă o dată). Așază sparanghelul pe o foaie mare de hârtie de copt.

Introdu coșul în aparat și închide capacul. Selectează funcția AIR FRY și setează temperatura la 170°C. Apasă START/STOP pentru a începe preîncălzirea.

Când aparatul emite semnalul sonor, așază cu grijă sparanghelul în coș, într-un singur strat. Închide capacul și setează timpul de gătire la 10 minute.

Între timp, pregătește sosul: amestecă smântâna, pesto, sarea și piperul într-un bol mic.

La final, verifică dacă sparanghelul este gătit – trebuie să fie auriu și crocant. Pentru tijele mai groase, poate fi necesar un timp suplimentar de 2–5 minute.

Scoate sparanghelul cu o spatulă sau clește și servește imediat alături de sos.