Cartofi prăjiți fără ulei, mici, roșii cu brânză la grătar Woodfire OG701, by Prăjiturela

Cartofi prăjiți fără ulei, mici, roșii cu brânză la grătar Woodfire OG701, by Prăjiturela
Cartofi prăjiți fără ulei, mici, roșii cu brânză la grătar Woodfire OG701, by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 tavă de mici
• Cartofi
• Roșii și brânză

Descriere

În loc de clasicul grătar cu jar și fum care intră în ochi, anul acesta Prîjiturela a avut un aliat de nădejde: Ninja Woodfire OG701 – grătar electric de exterior cu tehnologie Woodfire, care i-a permis să gătească totul afară, fără flacără, fără gaz, fără cărbuni, dar cu gustul fumului natural de lemne.

Mod de preparare

Am început cu cartofii, pentru că i-am vrut rumeni, aromați și cu crustă crocantă. I-am gătit 15 minute la 185°C, folosind funcția Air Fryer activată împreună cu funcția de fum – da, se poate! Cartofii au prins acea aromă subtilă de afumat care transformă orice garnitură simplă într-una memorabilă.

Apoi au urmat micii, clasici, dar făcuți cum trebuie. Am selectat funcția Grill cu opțiunea de fum activ, i-am gătit 12 minute, întorcându-i de 3 ori – suficient cât să fie bine pătrunși, să prindă urme frumoase de grătar, dar să rămână suculenți. Aroma e ca la grătarul cu lemne, dar fără fum gros și fără mizerie.

La final, un mic deliciu vegetal: am pus frigărui cu brânză pentru grătar și roșii cherry, pe care le-am ținut 5 minute pe fiecare parte. S-au rumenit perfect, fără să se topească. Le-am servit alături de ceapă verde din grădină și ulei de măsline și au fost ideale lângă cartofi și mici.