Brownies cu ciocolată și unt de arahide la airfryerul Double Stack XL SL400

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 80 g unt de arahide, împărțit |
• 40 g unt |
• 120 g ciocolată neagră, împărțită |
• 175 g zahăr tos fin |
• 2 ouă mari, bătute |
• 60 g făină |
• 30 g cacao pudră |
Descriere
Brownie intens cu ciocolată neagră și unt de arahide, cu textură moale la interior și glazură crocantă de ciocolată deasupra – un desert decadent și irezistibil.
Mod de preparare
Pulverizează ușor sertarul Zonei 1 (fără placă crisper) cu spray de gătit sau unge cu puțin ulei, apoi așază o hârtie de copt pe fund.
Păstrează 40 g unt de arahide și 30 g ciocolată deoparte. Rupe restul de ciocolată neagră în bucăți, pune-o într-o crăticioară împreună cu untul de arahide și untul. Topeste ușor, apoi lasă să se răcească. Între timp, într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin cremoase, ca un sos. Adaugă amestecul de ciocolată topită și omogenizează.
Cerne făina și pudra de cacao, apoi încorporează-le cu o lingură mare de metal. Toarnă compoziția de brownie în sertarul pregătit. Topește restul de unt de arahide în cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde și stropește peste suprafața brownie-ului.
Introdu sertarul Zonei 1 în aparat. Selectează BAKE, setează temperatura la 160°C și timpul la 40 minute. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
După 30 de minute, scoate sertarul și verifică dacă brownie-ul este copt. Este gata când mijlocul este moale la atingere.
Topește restul de ciocolată în cuptorul cu microunde, 20 de secunde, amestecă, apoi repetă până se topește complet. Stropește ciocolata topită peste brownie și lasă-l să se răcească în sertar.
După răcire, ridică brownie-ul cu ajutorul hârtiei de copt și taie-l în pătrate.
Păstrează 40 g unt de arahide și 30 g ciocolată deoparte. Rupe restul de ciocolată neagră în bucăți, pune-o într-o crăticioară împreună cu untul de arahide și untul. Topeste ușor, apoi lasă să se răcească. Între timp, într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin cremoase, ca un sos. Adaugă amestecul de ciocolată topită și omogenizează.
Cerne făina și pudra de cacao, apoi încorporează-le cu o lingură mare de metal. Toarnă compoziția de brownie în sertarul pregătit. Topește restul de unt de arahide în cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde și stropește peste suprafața brownie-ului.
Introdu sertarul Zonei 1 în aparat. Selectează BAKE, setează temperatura la 160°C și timpul la 40 minute. Apasă butonul pentru a începe gătirea.
După 30 de minute, scoate sertarul și verifică dacă brownie-ul este copt. Este gata când mijlocul este moale la atingere.
Topește restul de ciocolată în cuptorul cu microunde, 20 de secunde, amestecă, apoi repetă până se topește complet. Stropește ciocolata topită peste brownie și lasă-l să se răcească în sertar.
După răcire, ridică brownie-ul cu ajutorul hârtiei de copt și taie-l în pătrate.
Preparat cu
-800lei
Ninja
Airfryer Double Stack XL SL400, 2470W, 9.5L, 6 funcții de gătit, gri Ninja
2 zone de gătit suprapuse
ideal pentru bucătăriile mici
• in stoc
PRP: 1.699,99lei
899,99lei