Falafel cu legume la airfryer Double Stack XL SL400

Falafel cu legume la airfryer Double Stack XL SL400
Falafel cu legume la airfryer Double Stack XL SL400

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pentru falafel
• 1 conservă de 400 g năut, scurs și clătit
• 2 linguri ulei de floarea-soarelui
• 1 ceapă roșie mică, curățată și tăiată în sferturi
• 1 cățel de usturoi, curățat
• 5 g pătrunjel proaspăt (frunze)
• 5 g coriandru proaspăt
• 1 linguriță chimen măcinat
• 1 linguriță coriandru măcinat
• 1 linguriță pastă de harissa
• 20 g făină albă
• ½ linguriță sare
• Spray de gătit
• Pentru legume coapte
• 300 g dovleac plăcintar, tăiat cuburi de 1,5 cm
• 150 g dovlecei, tăiați bucăți de 2,5 cm
• 4 ardei grași mici, tăiați în jumătate sau sferturi
• 1 ceapă roșie mică, curățată și feliată
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 lingură zeamă de lămâie
• 1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit
• 1 lingură frunze de cimbru proaspăt
• 1 linguriță chimen
• Sare și piper, după gust

Pentru servire:
• Lipii pita
• Frunze de salată
• Maioneză amestecată cu puțină boia afumată

Descriere

Falafel crocant din năut și ierburi aromate, servit în lipie pita cu salată și maioneză cu boia afumată, alături de legume coapte la cuptor – o masă vegetariană savuroasă și hrănitoare.

Mod de preparare

Pune toate ingredientele pentru falafel într-un robot de bucătărie și mixează până obții o pastă relativ fină, dar ușor grunjoasă.

Cu mâinile ude, modelează 6 bile din compoziție și așază-le pe o hârtie de copt puțin mai mare decât placa crisper. Pune la frigider 20 minute să se întărească.

Între timp, amestecă legumele cu ulei, zeamă de lămâie, usturoi, cimbru, chimen, sare și piper. Scoate legumele din marinadă (păstrează ce rămâne) și pune-le în sertarul Zonei 1, peste placa crisper.

Folosind hârtia de copt ca suport, așază falafelii în sertarul Zonei 2, peste placa crisper. Pulverizează cu spray de gătit.

Setează Zona 1: ROAST, 180°C, 22 minute.

Setează Zona 2: AIR FRY, 200°C, 17 minute.

Selectează SYNC și pornește aparatul.

După 10 minute, amestecă legumele. Unge-le cu marinada rămasă, apoi repetă la minutul 18.

Servește falafelii tăiați în jumătate, în lipii pita cu frunze de salată, maioneză cu boia afumată și legume coapte alături.