Gnocchi cu sos cremos de dovleac și spanac la multicookerul Foodi 7 în 1

Gnocchi cu sos cremos de dovleac și spanac la multicookerul Foodi 7 în 1
Gnocchi cu sos cremos de dovleac și spanac la multicookerul Foodi 7 în 1

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2–3 lingurițe ulei de rapiță
• 1 ceapă medie, tăiată subțire
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 350–400 g dovleac spălat, curățat de semințe și tăiat cuburi
• 500 g gnocchi
• ½ linguriță sare
• ¼ linguriță piper alb
• 300 ml apă
• 80–100 ml smântână lichidă pentru gătit
• 80 g spanac proaspăt (o pungă)
• Sucul de la 1 lămâie

Descriere

O rețetă simplă și savuroasă de gnocchi învăluite într-un sos cremos de dovleac și spanac, îmbogățit cu smântână și un strop de lămâie pentru prospețime. Perfectă pentru serile de toamnă!

Mod de preparare

Selectează funcția SEAR/SAUTÉ și setează temperatura pe HIGH. Apasă START/STOP și lasă aparatul să se preîncălzească timp de 3 minute.

După cele 3 minute, adaugă în vas uleiul, ceapa, usturoiul și dovleacul, apoi sotează timp de aproximativ 4 minute, până se înmoaie.

Adaugă gnocchi, sarea, piperul și apa, apoi amestecă.

Montează capacul pentru gătire sub presiune, asigurându-te că supapa de eliberare a presiunii este pe poziția SEAL. Selectează funcția PRESSURE, setează pe HIGH și timpul la 3 minute. Apasă START/STOP pentru a începe.

La finalul gătirii sub presiune, lasă presiunea să se elibereze natural timp de 5 minute. După acest timp, eliberează rapid presiunea rămasă, mutând supapa pe poziția VENT. Ridică atent capacul după ce unitatea a terminat de eliberat aburul.

Adaugă smântâna lichidă, spanacul și sucul de lămâie, amestecă și servește imediat.

Preparat cu