Gnocchi cu sos cremos de dovleac și spanac la multicookerul Foodi 7 în 1

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2–3 lingurițe ulei de rapiță |
• 1 ceapă medie, tăiată subțire |
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt |
• 350–400 g dovleac spălat, curățat de semințe și tăiat cuburi |
• 500 g gnocchi |
• ½ linguriță sare |
• ¼ linguriță piper alb |
• 300 ml apă |
• 80–100 ml smântână lichidă pentru gătit |
• 80 g spanac proaspăt (o pungă) |
• Sucul de la 1 lămâie |
Descriere
O rețetă simplă și savuroasă de gnocchi învăluite într-un sos cremos de dovleac și spanac, îmbogățit cu smântână și un strop de lămâie pentru prospețime. Perfectă pentru serile de toamnă!
Mod de preparare
Selectează funcția SEAR/SAUTÉ și setează temperatura pe HIGH. Apasă START/STOP și lasă aparatul să se preîncălzească timp de 3 minute.
După cele 3 minute, adaugă în vas uleiul, ceapa, usturoiul și dovleacul, apoi sotează timp de aproximativ 4 minute, până se înmoaie.
Adaugă gnocchi, sarea, piperul și apa, apoi amestecă.
Montează capacul pentru gătire sub presiune, asigurându-te că supapa de eliberare a presiunii este pe poziția SEAL. Selectează funcția PRESSURE, setează pe HIGH și timpul la 3 minute. Apasă START/STOP pentru a începe.
La finalul gătirii sub presiune, lasă presiunea să se elibereze natural timp de 5 minute. După acest timp, eliberează rapid presiunea rămasă, mutând supapa pe poziția VENT. Ridică atent capacul după ce unitatea a terminat de eliberat aburul.
Adaugă smântâna lichidă, spanacul și sucul de lămâie, amestecă și servește imediat.
După cele 3 minute, adaugă în vas uleiul, ceapa, usturoiul și dovleacul, apoi sotează timp de aproximativ 4 minute, până se înmoaie.
Adaugă gnocchi, sarea, piperul și apa, apoi amestecă.
Montează capacul pentru gătire sub presiune, asigurându-te că supapa de eliberare a presiunii este pe poziția SEAL. Selectează funcția PRESSURE, setează pe HIGH și timpul la 3 minute. Apasă START/STOP pentru a începe.
La finalul gătirii sub presiune, lasă presiunea să se elibereze natural timp de 5 minute. După acest timp, eliberează rapid presiunea rămasă, mutând supapa pe poziția VENT. Ridică atent capacul după ce unitatea a terminat de eliberat aburul.
Adaugă smântâna lichidă, spanacul și sucul de lămâie, amestecă și servește imediat.
Preparat cu
-900lei
Ninja
Multicooker Foodi 7 în 1 OP300, 1460W, 6L Ninja
Gătire sub presiune
Funcție Airfryer
• in stoc
PRP: 1.899,99lei
999,99lei