Pulpă de miel la cuptor cu legume la airfryerul Double Stack XL SL400

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 crenguțe de rozmarin |
• 1 căpățână de usturoi + 3 căței |
• 1,3 kg pulpă de miel cu os |
• 1 ceapă |
• 1 vânătă |
• 1 dovlecel |
• 2 ardei (roșu și verde) |
• 2 roșii |
• 2 lingurițe amestec de ierburi uscate |
• 20 ml sos de roșii (passata) |
• Sare și piper |
• 3 linguri ulei de măsline, împărțite |
Descriere
Pulpa de miel fragedă, marinatã cu rozmarin și usturoi, rumenită perfect și servită cu legume coapte aromate și sos fin de usturoi – o masă elegantă și plină de savoare.
Mod de preparare
Toacă frunzele de rozmarin și 1 cățel de usturoi. Amestecă-le într-un bol cu 2 linguri ulei de măsline, sare și piper, apoi unge pulpa de miel cu această marinadă. Lasă la temperatura camerei 30 de minute.
Desprinde cățeii din căpățâna de usturoi, pune-i în sertarul Zonei 1 (echipat cu placa crisper), adaugă 125 ml apă și așază deasupra pulpa de miel cu partea cu piele în sus. Introdu sertarul în unitate.
Curăță și toacă 2 căței de usturoi și ceapa. Taie vinetele, dovlecelul și ardeii în cuburi de 1,5 cm, iar roșiile în opt bucăți. Pune toate legumele în sertarul Zonei 2, adaugă ierburile de Provence, passata, sare, piper și 1 linguriță ulei de măsline. Amestecă și introdu sertarul în unitate.
Setează Zona 1: ROAST, 210°C, 40 minute.
Setează Zona 2: AIR FRY, 200°C, 40 minute.
Apasă SYNC și pornește programul.
După 20 minute, amestecă legumele și întoarce pulpa de miel. La 30 minute, amestecă din nou legumele. Cu 5 minute înainte de final, întoarce încă o dată pulpa de miel.
La final, lasă carnea să se odihnească 5 minute, apoi taie-o felii și servește alături de legumele rumenite și sosul de usturoi colectat în sertarul Zonei 1.
Desprinde cățeii din căpățâna de usturoi, pune-i în sertarul Zonei 1 (echipat cu placa crisper), adaugă 125 ml apă și așază deasupra pulpa de miel cu partea cu piele în sus. Introdu sertarul în unitate.
Curăță și toacă 2 căței de usturoi și ceapa. Taie vinetele, dovlecelul și ardeii în cuburi de 1,5 cm, iar roșiile în opt bucăți. Pune toate legumele în sertarul Zonei 2, adaugă ierburile de Provence, passata, sare, piper și 1 linguriță ulei de măsline. Amestecă și introdu sertarul în unitate.
Setează Zona 1: ROAST, 210°C, 40 minute.
Setează Zona 2: AIR FRY, 200°C, 40 minute.
Apasă SYNC și pornește programul.
După 20 minute, amestecă legumele și întoarce pulpa de miel. La 30 minute, amestecă din nou legumele. Cu 5 minute înainte de final, întoarce încă o dată pulpa de miel.
La final, lasă carnea să se odihnească 5 minute, apoi taie-o felii și servește alături de legumele rumenite și sosul de usturoi colectat în sertarul Zonei 1.
Preparat cu
-800lei
Ninja
Airfryer Double Stack XL SL400, 2470W, 9.5L, 6 funcții de gătit, gri Ninja
2 zone de gătit suprapuse
ideal pentru bucătăriile mici
• in stoc
PRP: 1.699,99lei
899,99lei