Somon cu sparanghel și parmezan la airfryerul Foodi FlexDrawer AF500

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri condiment |
• 3 linguri zahăr brun |
• 2 linguri ulei de rapiță, împărțite |
• 4 fileuri proaspete de somon, cu piele (aprox. 170 g fiecare) |
• 900 g sparanghel, curățat de capete |
• Sare, după gust |
• Piper negru măcinat, după gust |
• 60 g parmezan ras, împărțit |
Descriere
Somon fraged la airfryerul tău Ninja, asezonat cu un mix dulce-picant de condimente, servit alături de sparanghel crocant cu parmezan topit – o cină rapidă, sănătoasă și plină de savoare.
Mod de preparare
Pasul 1
Montează separatorul și plăcile de rumenire (crisper plates) în coș.
Pasul 2
Într-un bol mic, amestecă condimentul Montreal cu zahărul brun. Unge fileurile de somon cu 1 lingură de ulei și condimentează-le uniform cu amestecul pregătit. Așază fileurile cu pielea în jos în Zona 1.
Pasul 3
Într-un bol mare, amestecă sparanghelul cu restul de ulei, sare și piper. Pune-l în Zona 2, apoi introdu coșul în aparat.
Pasul 4
Selectează Zona 1, funcția ROAST, temperatura 200°C (390°F) și timpul 17 minute. Apasă MATCH COOK pentru a potrivi setările și la Zona 2. Apoi apasă START/PAUSE pentru a începe gătirea.
Pasul 5
Când timpul ajunge la 7 minute, apasă START/PAUSE pentru a opri temporar. Scoate coșul și, cu ajutorul cleștilor, amestecă sparanghelul. Reintrodu coșul și apasă din nou START/PAUSE pentru a continua gătirea.
Pasul 6
Când mai rămân 2 minute, apasă din nou START/PAUSE, scoate coșul și presară jumătate din parmezan peste sparanghel. Reintrodu coșul și apasă START/PAUSE pentru a finaliza gătirea.
Pasul 7
La final, transferă somonul și sparanghelul pe un platou. Presară restul de parmezan peste sparanghel și servește imediat.
Montează separatorul și plăcile de rumenire (crisper plates) în coș.
Pasul 2
Într-un bol mic, amestecă condimentul Montreal cu zahărul brun. Unge fileurile de somon cu 1 lingură de ulei și condimentează-le uniform cu amestecul pregătit. Așază fileurile cu pielea în jos în Zona 1.
Pasul 3
Într-un bol mare, amestecă sparanghelul cu restul de ulei, sare și piper. Pune-l în Zona 2, apoi introdu coșul în aparat.
Pasul 4
Selectează Zona 1, funcția ROAST, temperatura 200°C (390°F) și timpul 17 minute. Apasă MATCH COOK pentru a potrivi setările și la Zona 2. Apoi apasă START/PAUSE pentru a începe gătirea.
Pasul 5
Când timpul ajunge la 7 minute, apasă START/PAUSE pentru a opri temporar. Scoate coșul și, cu ajutorul cleștilor, amestecă sparanghelul. Reintrodu coșul și apasă din nou START/PAUSE pentru a continua gătirea.
Pasul 6
Când mai rămân 2 minute, apasă din nou START/PAUSE, scoate coșul și presară jumătate din parmezan peste sparanghel. Reintrodu coșul și apasă START/PAUSE pentru a finaliza gătirea.
Pasul 7
La final, transferă somonul și sparanghelul pe un platou. Presară restul de parmezan peste sparanghel și servește imediat.
Preparat cu
-800lei
Ninja
Airfryer Foodi FlexDrawer DualZone AF500, 2470W, 10.4L, 7 funcții de gătit, negru Ninja
Funcție de dospire
MegaZone & DualZone
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
999,99lei