Somon cu sparanghel și parmezan la airfryerul Foodi FlexDrawer AF500

Somon cu sparanghel și parmezan la airfryerul Foodi FlexDrawer AF500
Somon cu sparanghel și parmezan la airfryerul Foodi FlexDrawer AF500

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 linguri condiment
• 3 linguri zahăr brun
• 2 linguri ulei de rapiță, împărțite
• 4 fileuri proaspete de somon, cu piele (aprox. 170 g fiecare)
• 900 g sparanghel, curățat de capete
• Sare, după gust
• Piper negru măcinat, după gust
• 60 g parmezan ras, împărțit

Descriere

Somon fraged la airfryerul tău Ninja, asezonat cu un mix dulce-picant de condimente, servit alături de sparanghel crocant cu parmezan topit – o cină rapidă, sănătoasă și plină de savoare.

Mod de preparare

Pasul 1
Montează separatorul și plăcile de rumenire (crisper plates) în coș.

Pasul 2
Într-un bol mic, amestecă condimentul Montreal cu zahărul brun. Unge fileurile de somon cu 1 lingură de ulei și condimentează-le uniform cu amestecul pregătit. Așază fileurile cu pielea în jos în Zona 1.

Pasul 3
Într-un bol mare, amestecă sparanghelul cu restul de ulei, sare și piper. Pune-l în Zona 2, apoi introdu coșul în aparat.

Pasul 4
Selectează Zona 1, funcția ROAST, temperatura 200°C (390°F) și timpul 17 minute. Apasă MATCH COOK pentru a potrivi setările și la Zona 2. Apoi apasă START/PAUSE pentru a începe gătirea.

Pasul 5
Când timpul ajunge la 7 minute, apasă START/PAUSE pentru a opri temporar. Scoate coșul și, cu ajutorul cleștilor, amestecă sparanghelul. Reintrodu coșul și apasă din nou START/PAUSE pentru a continua gătirea.

Pasul 6
Când mai rămân 2 minute, apasă din nou START/PAUSE, scoate coșul și presară jumătate din parmezan peste sparanghel. Reintrodu coșul și apasă START/PAUSE pentru a finaliza gătirea.

Pasul 7
La final, transferă somonul și sparanghelul pe un platou. Presară restul de parmezan peste sparanghel și servește imediat.