Somon în crustă crocantă cu cartofi și sos din iaurt grecesc la airfryer Double Stack XL SL400 by Valeries Food

Somon în crustă crocantă cu cartofi și sos din iaurt grecesc la airfryer Double Stack XL SL400 by Valeries Food
Somon în crustă crocantă cu cartofi și sos din iaurt grecesc la airfryer Double Stack XL SL400 by Valeries Food

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 40g - firimituri de pâine albă
• Coaja de la o 1/2 lămâie
• 20g - parmezan
• 1 linguriță - pătrunjel tocat
• 1 lingură - ulei de măsline
• 1 lingură - muștar
• 1/2 linguriță - usturoi uscat
• 1/2 lingură - paprika dulce
• 1/2 linguriță - sare
• 2 fileuri de somon a câte 200g
• 500g - cartofi noi de dimensiuni mici

Pentru sos:
• 200g - iaurt grecesc
• 1 cățel de usturoi
• 1 lingură suc de lămâie
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 lingură - pătrunjel tocat
• Sare

Descriere

Acest somon în crustă clar va deveni preferatul tău. Încearcă și tu aceasta rețetă și spune-ne cum ți se pare!

Mod de preparare

1. Pun firimiturile în bol, răzuiesc coaja de lămâie, parmezan, adaug pătrunjel tocat, torn ulei de măsline și amestec.

2. Ung bucățile de pește cu muștar, presar cu un pic de mix de condimente, transfer bucățile în sertarul Fryerul Double Stack de la Ninja și acopăr cu amestecul de pesmeți.

3. Tai cartofii în patru sau felii mai mici, condimentez cu amestecul de usturoi, paprika și sare, apoi torn ulei de măsline și amestec.

4. Transfer cartofii în cel de-al doilea sertar și îi gătesc la 200 grade C 25 de minute iar peștele la 190 grade C 15 minute.

5. Între timp pregătesc sosul: pun în bol iaurtul grecesc, răzuiesc usturoi, storc suc de lămâie, torn ulei de măsline, adaug un pic de sare, pătrunjel și amestec.

6. Servesc peștele cu cartofi, sos și salată proaspătă. Poftă bună.