Sorbet și înghețată vegană de pepene verde la CREAMi Deluxe by Corina Ureche

Sorbet și înghețată vegană de pepene verde la CREAMi Deluxe by Corina Ureche
Sorbet și înghețată vegană de pepene verde la CREAMi Deluxe by Corina Ureche

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente pentru sorbet:
• 500g pepene verde curățat de sâmburi
• 50ml zeamă de lămâie
• 3 linguri ulei de arțar

Ingrediente pentru înghețata vegană:
• 400g pepene verde curățat de sâmburi
• 300ml iaurt de soia/cocos
• Sirop de arțar după gust

Descriere

Înghețata verii e aici! Pregătită rapid din pepene dulce, chiar la aparatul tău CREAMi. 

Mod de preparare

Sorbet:
Se taie cubulețe pepenele și se așează intr-un recipient al aparatului de înghețată @ninjakitchenro


Peste pepene se toarnă zeama de lămâie amestecată cu siropul de arțar.


Se pune capac și se dă la congelator pentru 24 ore.

Înghețată vegană:

Pepenele se pasează fin în blender, se toarnă apoi în recipientul de plastic. Se adaugă iaurtul și sirop de arțar după gust. Se amestecă energic până la omogenizare. Se pune capac și se dă la congelator pentru 24 ore.


A doua zi, ambele recipiente se pun în aparatul de înghețată, pe rând.


Pentru sorbet se folosește funcția "sorbet", iar pentru înghețată funcția "lite ice cream".


În înghețată se pot adăuga bucățele de ciocolată.


Pentru o textură super cremoasă se folosește la final și funcția re-spin.