Sorbet de zmeură cu busuioc la CREAMi Deluxe by Prăjiturela

Sorbet de zmeură cu busuioc la CREAMi Deluxe by Prăjiturela
Sorbet de zmeură cu busuioc la CREAMi Deluxe by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 300 g zmeură congelată sau proaspătă
• 120 ml apă plată sau apă de cocos (pentru extra prospețime)
• 80 g zahăr sau miere/agave sau îndulcitor după preferință (ajustăm cantitatea în funcție de îndulcitor – eu am folosit stevia și am pus doar 15g)
• 1 lingură zeamă de lămâie
• 5–6 frunze de busuioc proaspăt (mai multe dacă vrem aromă mai intensă)
• Un praf de sare pentru potențarea aromelor

Descriere

Sorbetul este unul dintre cele mai aromate moduri de a savura fructele preferate. Fără lactate, cu ingrediente simple, sorbeturile sunt ideale atunci când vrem ceva dulce, dar ușor.

Mod de preparare

Punem toate ingredientele într-un blender și mixăm până obținem o bază fină, apoi trecem printr-o sită direct în vasul Ninja CREAMi.

Dăm la congelator 24 de ore.

Scoatem de la congelator.

Lăsăm 10 minute la temperatura camerei.

Punem o lingură de apă sau apă de cocos.

Punem în aparatul Ninja și mixăm la funcția Sorbet.

Apoi, dacă compoziția este grunjoasă, prăfoasă, mai punem o lingură de apă și dăm la funcția Respin.