Supă cremă de dovleac la multicookerul Foodi 9 în 1

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 90 g unt |
• 150 g șalote, curățate și tocate fin |
• 60 g ghimbir proaspăt, curățat și feliat |
• 1,2 kg dovleac, curățat, fără semințe și tăiat cuburi (aprox. 1½ dovleci) |
• 450 g cartofi, curățați și tăiați cuburi |
• 450 g morcovi, curățați și tăiați cuburi |
• 1½ lingurițe boia dulce |
• 1½ lingurițe curry pudră |
• ¼ linguriță piper |
• 2 linguri pudră de supă/bulion (orice aromă) |
• 1,2 L apă |
• 600 ml smântână lichidă pentru gătit |
• 3 lingurițe sare |
• ¾ linguriță piper alb măcinat |
• ¾ linguriță nucșoară măcinată |
Descriere
O supă cremă catifelată de dovleac, îmbogățită cu ghimbir aromat și condimente calde, perfect echilibrată cu smântână și nucșoară. O rețetă savuroasă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase de toamnă.
Mod de preparare
Selectează funcția SEAR/SAUTÉ și setează temperatura pe HIGH. Apasă START/STOP și lasă aparatul să se preîncălzească timp de 3 minute.
Adaugă în vas untul, șalotele și ghimbirul, apoi sotează timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.
Adaugă dovleacul, cartofii și morcovii și amestecă bine.
Adaugă boiaua, pudra de curry, cayenne, pudra de supă și apa, apoi amestecă.
Montează capacul pentru gătire sub presiune, asigurându-te că supapa este pe poziția SEAL. Selectează PRESSURE, setează pe HIGH și timpul la 20 minute. Apasă START/STOP pentru a începe.
La finalul gătirii, lasă presiunea să se elibereze natural timp de 10 minute. După acest timp, eliberează rapid restul presiunii mutând supapa pe VENT. Ridică cu grijă capacul după ce aburul s-a eliberat complet.
Adaugă smântâna lichidă, sarea, piperul alb și nucșoara.
Folosește un blender vertical pentru a pasa supa până la consistența dorită sau toarnă cu grijă supa în blender și mixeaz-o în mai multe tranșe. Servește fierbinte.
Pentru un plus de rafinament, adaugă în fiecare bol un vârf de frișcă nesweetened și câteva picături de ulei de dovleac.
Adaugă în vas untul, șalotele și ghimbirul, apoi sotează timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.
Adaugă dovleacul, cartofii și morcovii și amestecă bine.
Adaugă boiaua, pudra de curry, cayenne, pudra de supă și apa, apoi amestecă.
Montează capacul pentru gătire sub presiune, asigurându-te că supapa este pe poziția SEAL. Selectează PRESSURE, setează pe HIGH și timpul la 20 minute. Apasă START/STOP pentru a începe.
La finalul gătirii, lasă presiunea să se elibereze natural timp de 10 minute. După acest timp, eliberează rapid restul presiunii mutând supapa pe VENT. Ridică cu grijă capacul după ce aburul s-a eliberat complet.
Adaugă smântâna lichidă, sarea, piperul alb și nucșoara.
Folosește un blender vertical pentru a pasa supa până la consistența dorită sau toarnă cu grijă supa în blender și mixeaz-o în mai multe tranșe. Servește fierbinte.
Pentru un plus de rafinament, adaugă în fiecare bol un vârf de frișcă nesweetened și câteva picături de ulei de dovleac.