Blueberry, peanut butter & jelly ice cream la CREAMi Deluxe by Liana Mingioaga

Blueberry, peanut butter & jelly ice cream la CREAMi Deluxe by Liana Mingioaga
Blueberry, peanut butter & jelly ice cream la CREAMi Deluxe by Liana Mingioaga

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 g afine (proaspete sau congelate)
• 20 g îndulcitor lichid
• 350 ml lapte integral sau semidegresat
• 100 g iaurt grecesc 2%
• 40 g unt de arahide natural (smooth)
• 1½ lingurițe extract de vanilie
• Un praf de sare
• 1 lingură de gem de zmeură

Descriere

Unt de arahide + afine + gem = combinația pe care nu știai că o vrei în înghețată. Totul mixat perfect în Ninja CREAMi.

Mod de preparare

1. Mixează toate ingredientele într-un blender sau vas înalt până obții o compoziție fină, omogenă și cremoasă.


2. Toarnă amestecul în recipientul Ninja Creami până la linia MAX FILL.


3. Congelează timp de minimum 16–24 ore, cu recipientul așezat drept, vertical, pe o suprafață plană.


4. Scoate recipientul din congelator și ține-l sub jet de apă caldă 60–90 secunde.


5. Montează în aparat și rulează funcția:
* „Lite Ice Cream” sau „Smoothie Bowl” (ambele merg bine pentru această bază vegetală)


6. Dacă textura e prea tare sau prăfoasă:
* Adaugă puțin lapte și rulează funcția „Respin” o dată sau de două ori până obții o textură cremoasă.


Opțional – Topping & Mix-ins:
* Adaugă bucăți de biscuiți vegani, nuci prăjite sau extra afine întregi sau 1–2 linguri de gem (aprox. 20–30 g)
* Fă o gaură cu un cuțit/lingura în mijlocul înghețatei și adaugă mix-ins, apoi rulează „Mix-in” dacă dorești textură crocantă în interior.