Înghețată de Nocciola la CREAMi Deluxe by Liana Mincioaga

Înghețată de Nocciola la CREAMi Deluxe by Liana Mincioaga
Înghețată de Nocciola la CREAMi Deluxe by Liana Mincioaga

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 80 g pastă de alune prăjite 100%
• 400 ml lapte integral (sau vegetal cremos)
• 200 ml smântână dulce (min. 30%)
• 80 g zahăr brun (sau alt îndulcitor preferat)
• 2 lingurițe extract de vanilie
• un praf de sare

Mix-ins opționale:
• Bucăți de alune de pădure sau ciocolată neagră

Descriere

Azi îți arătăm cum am făcut acasă una dintre cele mai elegante, simple și irezistibile înghețate: Nocciola – cremă de alune italiană, reinterpretată în Ninja Creami Deluxe.

Mod de preparare

Pregătește baza. Pune toate ingredientele într-un blender (sau folosește un mixer vertical). Mixează până când obții o compoziție complet omogenă și fină. Gustă compoziția: ajustează dulceața sau vanilia dacă simți nevoia.


Toarnă și congelează. Toarnă amestecul în recipientul Ninja Creami Deluxe până la linia MAX FILL. Acoperă și pune recipientul în congelator, pe o suprafață plană, în poziție verticală. Lasă la congelat cel puțin 16–24 ore, până când este complet înghețat.


Procesare în Ninja Creami. Scoate recipientul din congelator. Ține-l sub apă fierbinte 60–90 secunde pentru a ajuta cu desprinderea marginilor. Montează recipientul în aparat. Selectează programul „Gelato” (sau „Lite Ice Cream” dacă preferi o textură mai lejeră).


Perfecționează textura (dacă e nevoie). Dacă înghețata este prea sfărâmicioasă sau tare: Rulează o dată funcția „Respin”. Dacă mai e nevoie, rulează și a doua oară. Textura trebuie să fie cremoasă și ușor de luat cu lingura.


Adaugă mix-ins. Dacă vrei un plus de textură: Fă o adâncitură în mijlocul înghețatei cu un cuțit de unt sau o linguriță. Adaugă bucăți de alune prăjite sau fulgi de ciocolată. Rulează funcția „Mix-in” pentru a le încorpora.


Servește imediat sau păstrează în congelator cu capac.