Supă cremoasă de dovleac cu spumă fină de foie gras la Blender & Soup Maker HB150

Supă cremoasă de dovleac cu spumă fină de foie gras la Blender & Soup Maker HB150
Supă cremoasă de dovleac cu spumă fină de foie gras la Blender & Soup Maker HB150

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 700 g dovleac, curățat și tăiat în cuburi de 3–4 cm
• 1 ceapă (aprox. 50 g), tăiată în 4
• 10 g + 10 g unt
• 100 g linte roșie
• ½ cub de supă dizolvat în 600 ml apă
• 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
• 1 linguriță sare
• 1 linguriță piper alb
• 1 praf de piper, după gust
• 15 castane fierte, tăiate în cubulețe de 0,5 cm

Pentru Chantilly de foie gras (se prepară cu o zi înainte):
• 100 g foie gras, tăiat în cuburi de 1 cm
• 150 ml smântână lichidă 30% grăsime
• 1 lingură coniac sau muscat

Descriere

O supă cremoasă și catifelată de dovleac, îmbogățită cu linte roșie și castane dulci, servită cu o spumă fină de foie gras aromatizată cu coniac – un preparat elegant, perfect pentru mese rafinate de toamnă.

Mod de preparare

Pregătește Chantilly-ul de foie gras cu o zi înainte: În bolul blenderului cu funcție de gătire, pune cuburile de foie gras, smântâna lichidă și coniacul.

Pornește aparatul, selectează funcția COOK, setează temperatura la MED și lasă la infuzat 8 minute.

Apoi apasă BLEND + MED pentru a mixa compoziția. Strecoar-o, las-o să se răcească într-un bol și pune-o la frigider peste noapte (sau minimum 3 ore).

În ziua servirii, adaugă ceapa în blender și folosește funcția BLEND → PULSE pentru a o toca rapid. Adaugă 10 g unt și alege modul SAUTÉ, timp de 10 minute.

Adaugă dovleacul, lintea și supa. Închide capacul bine și selectează programul SMOOTH SOUP.

Între timp, bate frișca infuzată cu foie gras până devine spumoasă și păstreaz-o la frigider până la servire.

După ce supa este gata, adaugă 100 ml smântână lichidă, 10 g unt, sare, piper și piper Espelette. Amestecă în modul manual, apăsând BLEND + MED timp de 30 de secunde.

Gustă și ajustează asezonarea după preferințe.

Servește velouté-ul cald, adăugând deasupra Chantilly de foie gras și cubulețele de castane.