French Toast afumat cu afine la cuptorul electric de exterior Woodfire

French Toast afumat cu afine la cuptorul electric de exterior Woodfire
French Toast afumat cu afine la cuptorul electric de exterior Woodfire

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 lingură unt nesărat, la temperatura camerei
• 10 felii de pâine brioche (aprox. 400 g)
• 150 g afine proaspete (împărțite în două)
• 240 ml lapte integral
• 240 ml smântână pentru frișcă
• 6 ouă mari
• 2 lingurițe scorțișoară măcinată
• ½ linguriță nucșoară măcinată
• 2 lingurițe extract de vanilie
• 1½ linguriță sare kosher (împărțită)
• 115 g mascarpone
• 60 g ricotta integrală
• Coaja rasă de la ½ lămâie

Topping-uri opționale:
• Sirop de arțar, după gust
• Frunze de mentă proaspătă, tăiate subțire, după gust

Descriere

French Toast afumat, pufos și aromat, cu afine proaspete, cremă de mascarpone și ricotta, servit cu sirop de arțar și mentă, la cuptorul electric de exterior cu funcție de afumare Woodfire. 

Mod de preparare

Pasul 1
Unge uniform fundul și pereții vasului de copt cu unt. Așază feliile de brioche suprapuse ușor (în stil „șindrilă”) și presară 1 cană (aprox. 125 g) de afine între ele.

Pasul 2
Într-un bol mediu, amestecă cu telul laptele, smântâna, ouăle, scorțișoara, nucșoara, vanilia și 1 linguriță sare, până devin o compoziție omogenă. Toarnă uniform peste pâine. Apasă ușor pâinea pentru a absorbi lichidul. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă la frigider peste noapte.

Pasul 3
Montează cadrul pentru accesorii la nivelul de jos al unității, apoi așază piatra de pizza deasupra. Umple cutia pentru pelete, apoi închide capacul.

Pasul 4
Rotește butonul din stânga pe funcția BAKE. Selectează WOODFIRE FLAVOR. Setează temperatura la 175°C (350°F) și timpul la 1 oră. Apasă START/STOP pentru preîncălzire (aprox. 10 minute).

Pasul 5
Scoate vasul cu French Toast din frigider și îndepărtează folia. Când unitatea e preîncălzită și apare mesajul ADD FOOD, introdu vasul pe piatra încinsă. Închide ușa și apasă START/STOP pentru a începe gătirea.

Pasul 6
Când mai rămân 40 de minute, acoperă vasul cu folie de aluminiu și închide ușa pentru a continua coacerea.

Pasul 7
Cu 10 minute înainte de final, scoate vasul și îndepărtează folia. Ornează French Toast-ul cu crema de mascarpone și ricotta, apoi presară restul de afine. Pune din nou vasul în cuptor și finalizează coacerea. Dacă e nevoie, adaugă timp suplimentar.

Servire:
Se servește cald, cu sirop de arțar și frunze de mentă proaspătă.