Shakshuka cu vinete picante la cuptorul electric de exterior Woodfire OO101

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 vânătă mare mov (aprox. 450 g), curățată și tăiată cuburi |
• 1 ceapă albă medie, tocată mărunt |
• 225 g ciuperci albe, spălate, curățate de codițe și tăiate sferturi |
• 1 linguriță usturoi tocat |
• 3 linguri ulei de rapiță (sau alt ulei neutru) |
• 1 conservă (800 g) roșii pasate cu busuioc |
• 1 linguriță chimen măcinat |
• ½ linguriță ghimbir măcinat |
• 1 lingură pastă harissa sau ½ linguriță cayenne (opțional, pentru iute) |
• 1 linguriță boia dulce |
• ¼ linguriță turmeric |
• Sucul de la 1 lămâie |
• Sare, după gust |
• Piper negru măcinat, după gust |
• 6–8 ouă crude întregi |
• Ulei de măsline, pentru decor |
• Pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor |
• Brânză feta sau de capră, sfărâmată, pentru servire |
• Pâine cu coajă crocantă, pentru înmuiat |
Descriere
Un preparat aromat, cu sos de roșii condimentat, ouă gătite perfect și topping de feta și pătrunjel. Ideal pentru un mic dejun consistent sau o cină rapidă, servită cu pâine crocantă!
Mod de preparare
Pasul 1
Montează rama pentru accesorii pe nivelul de jos al unității, apoi așază piatra pentru pizza deasupra. Pune un vas termorezistent rotund de 23 cm sau o tigaie de 25 cm rezistentă la 260°C (cu mânere scurte) pe piatră și închide ușa.
Pasul 2
Selectează funcția BAKE, setează temperatura la 260°C și timpul la 30 de minute. Apasă START/STOP pentru preîncălzire (aprox. 10–15 minute).
Pasul 3
Într-un bol mediu, adaugă ouăle cu sare și piper (nu le amesteca). Într-un bol mare, pune vinetele, ceapa, ciupercile, usturoiul, sare și piper și amestecă. Într-un alt bol mediu, combină roșiile pasate cu chimenul, ghimbirul, pasta de harissa, boiaua, turmericul și sucul de lămâie.
Pasul 4
Când unitatea este preîncălzită și apare mesajul ADD FOOD și PRS STRT, deschide ușa și adaugă uleiul și amestecul de vinete în vas. Închide ușa și gătește până când vinetele devin moi și aurii, aprox. 10–15 minute, amestecând o dată la jumătatea timpului.
Pasul 5
Când vinetele sunt gata, deschide ușa și adaugă amestecul de roșii. Lasă la gătit 10 minute. După acest timp, adaugă ouăle, unul câte unul, repartizându-le uniform în vas. Continuă coacerea până când ouăle sunt făcute, aprox. 10–15 minute.
Pasul 6
La final, scoate vasul, presară cu pătrunjel și brânză feta sau de capră și stropește cu puțin ulei de măsline. Servește imediat, alături de pâine proaspăt coaptă, pentru înmuiat.
Montează rama pentru accesorii pe nivelul de jos al unității, apoi așază piatra pentru pizza deasupra. Pune un vas termorezistent rotund de 23 cm sau o tigaie de 25 cm rezistentă la 260°C (cu mânere scurte) pe piatră și închide ușa.
Pasul 2
Selectează funcția BAKE, setează temperatura la 260°C și timpul la 30 de minute. Apasă START/STOP pentru preîncălzire (aprox. 10–15 minute).
Pasul 3
Într-un bol mediu, adaugă ouăle cu sare și piper (nu le amesteca). Într-un bol mare, pune vinetele, ceapa, ciupercile, usturoiul, sare și piper și amestecă. Într-un alt bol mediu, combină roșiile pasate cu chimenul, ghimbirul, pasta de harissa, boiaua, turmericul și sucul de lămâie.
Pasul 4
Când unitatea este preîncălzită și apare mesajul ADD FOOD și PRS STRT, deschide ușa și adaugă uleiul și amestecul de vinete în vas. Închide ușa și gătește până când vinetele devin moi și aurii, aprox. 10–15 minute, amestecând o dată la jumătatea timpului.
Pasul 5
Când vinetele sunt gata, deschide ușa și adaugă amestecul de roșii. Lasă la gătit 10 minute. După acest timp, adaugă ouăle, unul câte unul, repartizându-le uniform în vas. Continuă coacerea până când ouăle sunt făcute, aprox. 10–15 minute.
Pasul 6
La final, scoate vasul, presară cu pătrunjel și brânză feta sau de capră și stropește cu puțin ulei de măsline. Servește imediat, alături de pâine proaspăt coaptă, pentru înmuiat.