Pizza Napoletana la Cuptor electric de exterior Woodfire

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente pentru sos: |
• ½ lingură ulei de măsline extravirgin |
• 1 cățel de usturoi, tocat mărunt |
• ½ conservă (200 g) roșii pasate |
• Sare și piper negru măcinat, după gust |
Ingrediente pentru pizza: |
• 225 g aluat crud de pizza, la temperatura camerei |
• 115 g mozzarella proaspătă, feliată |
• Frunze de busuioc proaspăt, pentru decor |
• Ulei de măsline extravirgin, pentru topping |
• Roșii feliate, pentru topping |
Descriere
Pizza napolitană clasică, cu aluat subțire, sos de roșii aromat, mozzarella proaspătă, busuioc și roșii feliate, coaptă rapid pe piatra încinsă pentru un gust autentic de pizzerie.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru sos, încălziți o crăticioară mică la foc mediu și adăugați uleiul de măsline. Când este încins, puneți usturoiul și sotați 1 minut, până devine aromat. Adăugați roșiile pasate, sare și piper. Fierbeți la foc mic 15–20 minute, amestecând ocazional, până se îngroașă ușor. Luați de pe foc și lăsați deoparte.
Pasul 2
Montați rama pentru accesorii pe nivelul de jos al aparatului și așezați piatra pentru pizza deasupra.
Pasul 3
Rotiți butonul din stânga pe funcția PIZZA, apoi pe NEAPOLITAN, setați timpul la 3 minute. Apăsați START/STOP pentru preîncălzire (aprox. 25 minute).
Pasul 4
Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți și rotiți aluatul cu mâna într-un disc de 25 cm, gros de cca. 3 mm.
Pasul 5
Întindeți un strat subțire de sos pe aluat, lăsând o margine de 1 cm pentru crustă. Așezați uniform feliile de mozzarella, busuiocul, roșiile și stropiți cu ulei de măsline, după preferință.
Pasul 6
Când aparatul este încins și apare mesajul ADD FOOD/PRS STRT, introduceți pizza pe piatră cu ajutorul paletei înfăinate. Închideți ușa, apăsați START/STOP și coaceți 3 minute. Dacă doriți pizza mai rumenă, adăugați timp suplimentar.
Pasul 7
La final, scoateți pizza cu paleta, lăsați-o să se odihnească 5 minute, stropiți cu ulei de măsline, tăiați și serviți.
Pentru sos, încălziți o crăticioară mică la foc mediu și adăugați uleiul de măsline. Când este încins, puneți usturoiul și sotați 1 minut, până devine aromat. Adăugați roșiile pasate, sare și piper. Fierbeți la foc mic 15–20 minute, amestecând ocazional, până se îngroașă ușor. Luați de pe foc și lăsați deoparte.
Pasul 2
Montați rama pentru accesorii pe nivelul de jos al aparatului și așezați piatra pentru pizza deasupra.
Pasul 3
Rotiți butonul din stânga pe funcția PIZZA, apoi pe NEAPOLITAN, setați timpul la 3 minute. Apăsați START/STOP pentru preîncălzire (aprox. 25 minute).
Pasul 4
Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți și rotiți aluatul cu mâna într-un disc de 25 cm, gros de cca. 3 mm.
Pasul 5
Întindeți un strat subțire de sos pe aluat, lăsând o margine de 1 cm pentru crustă. Așezați uniform feliile de mozzarella, busuiocul, roșiile și stropiți cu ulei de măsline, după preferință.
Pasul 6
Când aparatul este încins și apare mesajul ADD FOOD/PRS STRT, introduceți pizza pe piatră cu ajutorul paletei înfăinate. Închideți ușa, apăsați START/STOP și coaceți 3 minute. Dacă doriți pizza mai rumenă, adăugați timp suplimentar.
Pasul 7
La final, scoateți pizza cu paleta, lăsați-o să se odihnească 5 minute, stropiți cu ulei de măsline, tăiați și serviți.