Friptură de vită cu cartofi la airfryerul Double Stack XL SL451

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru vită: |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 1,3 kg pulpă de vită pentru friptură |
• Sare și piper, după gust |
Pentru cartofi: |
• 800 g cartofi noi, tăiați în jumătate pe lungime |
• 2 linguri ulei de măsline |
• Câteva crenguțe de rozmarin, rupte grosier |
• Sare și piper, după gust |
Descriere
Friptură de vită suculentă, gătită la perfecțiune și servită cu cartofi noi aurii, crocanți la exterior și fragezi la interior, aromați cu rozmarin.
Mod de preparare
Unge pulpa de vită cu ulei de măsline și condimenteaz-o cu sare și piper.
Într-un bol, amestecă cartofii cu ulei și rozmarin, apoi asezonează după gust.
Montează placa crisper în sertarul Zonei 1 și așază carnea de vită în interior. Introdu termometrul în partea cea mai groasă a fripturii, trece cablul prin decupajul sertarului și conectează-l la unitate.
Montează placa crisper în sertarul Zonei 2 și adaugă cartofii.
Setează Zona 1: ROAST, temperatura 190°C, preset mare, selectează „beef” și alege nivelul de gătire preferat.
Setează Zona 2: AIR FRY, temperatura 190°C, timp 30 minute.
Apasă SYNC, apoi butonul de pornire.
Întoarce cartofii de câteva ori în timpul gătirii pentru a se rumeni uniform.
La final, lasă carnea de vită să se odihnească câteva minute, apoi servește-o alături de cartofi aurii.
Într-un bol, amestecă cartofii cu ulei și rozmarin, apoi asezonează după gust.
Montează placa crisper în sertarul Zonei 1 și așază carnea de vită în interior. Introdu termometrul în partea cea mai groasă a fripturii, trece cablul prin decupajul sertarului și conectează-l la unitate.
Montează placa crisper în sertarul Zonei 2 și adaugă cartofii.
Setează Zona 1: ROAST, temperatura 190°C, preset mare, selectează „beef” și alege nivelul de gătire preferat.
Setează Zona 2: AIR FRY, temperatura 190°C, timp 30 minute.
Apasă SYNC, apoi butonul de pornire.
Întoarce cartofii de câteva ori în timpul gătirii pentru a se rumeni uniform.
La final, lasă carnea de vită să se odihnească câteva minute, apoi servește-o alături de cartofi aurii.