FIsh and chips cu pastăi verzi la airfryerul Double Stack XL SL451

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 gr.cartofi roșii mici |
• 3 fileuri de somon fără piele |
• 5 linguri de făină |
• 1/2 linguriță sare |
• o linguriță usturoi granulat |
• o linguriță boia dulce |
• piper |
• 1 ou |
• 4-5 linguri pesmet |
• 400 gr.fasole verde congelată |
• ulei de măsline |
• sare |
Pentru sos: |
• 100 gr.iaurt grecesc |
• o linguriță de muștar |
• o lingură de capere |
• un castravete murat mic |
• o lingură de pătrunjel tocat |
• o lingură de maioneză |
Descriere
Un prânz simplu și sănătos la airfryerul tău Ninja Duble Stack, fără ulei.
Mod de preparare
Cartofii se taie în 6-8 felii (de tip wedges), se introduc în sertarul airfryer-ului și se stropesc cu ulei de măsline. Se pornește funcția “Air fry” la 180 de grade pentru 15 minute.
Într-un castron se amestecă făina cu sare, usturoiul granulat, boia și piper.
Într-un alt bol se bate oul, iar în al treilea castron se pune pesmetul.
Somonul se șterge bine cu prosoape de hârtie, apoi fiecare file se taie în două și se trece mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet.
În sertarul în care s-au copt cartofii, se așază grătarul, se stropește cu puțin ulei, apoi se așază bucățile de pește. Se stropesc și ele cu ulei de măsline.
Se pornește din nou airfryer-ul, la 200 de grade pentru 10 minute.
Dacă fileul de pește e mai gros, se poate lăsa 2-3 minute în plus.
Dacă cartofii nu s-au rumenit suficient, după ce se scoate peștele, mai pot fi lăsați 5-10 minute la copt la 180 de grade.
În al doilea sertar se pune fasolea, care se amestecă cu ulei de măsline, sare și usturoi granulat. Se pornește funcția “Air fry” pentru 15 minute (după 10 minute, se amestecă).
Pentru sos, castravetele, caperele și pătrunjelul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu iaurtul, muștarul și maioneza.
Într-un castron se amestecă făina cu sare, usturoiul granulat, boia și piper.
Într-un alt bol se bate oul, iar în al treilea castron se pune pesmetul.
Somonul se șterge bine cu prosoape de hârtie, apoi fiecare file se taie în două și se trece mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet.
În sertarul în care s-au copt cartofii, se așază grătarul, se stropește cu puțin ulei, apoi se așază bucățile de pește. Se stropesc și ele cu ulei de măsline.
Se pornește din nou airfryer-ul, la 200 de grade pentru 10 minute.
Dacă fileul de pește e mai gros, se poate lăsa 2-3 minute în plus.
Dacă cartofii nu s-au rumenit suficient, după ce se scoate peștele, mai pot fi lăsați 5-10 minute la copt la 180 de grade.
În al doilea sertar se pune fasolea, care se amestecă cu ulei de măsline, sare și usturoi granulat. Se pornește funcția “Air fry” pentru 15 minute (după 10 minute, se amestecă).
Pentru sos, castravetele, caperele și pătrunjelul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu iaurtul, muștarul și maioneza.