Pui rumenit cu usturoi și lămâie și cartofi crocanți cu parmezan la airfryerul Double Stack XL SL451

Pui rumenit cu usturoi și lămâie și cartofi crocanți cu parmezan la airfryerul Double Stack XL SL451
Pui rumenit cu usturoi și lămâie și cartofi crocanți cu parmezan la airfryerul Double Stack XL SL451

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Sare și piper, după gust

Pentru pui:
• 50 g unt
• 1 lămâie, rasă coaja și tăiată în jumătate
• 2 căței de usturoi, zdrobiți
• 1,5 kg pui întreg
• 1 lingură ulei de măsline

Pentru cartofi:
• 800 g cartofi noi, tăiați pe lungime în jumătate
• 2 linguri ulei de măsline
• Câteva crenguțe de rozmarin, rupte grosier
• 30 g parmezan ras
• Sare și piper, după gust

Descriere

Pui fraged și aromat cu unt, usturoi și lămâie, servit alături de cartofi aurii la airfryer, cu parmezan pentru un plus de savoare.

Mod de preparare

Zdrobește untul și amestecă-l cu coaja de lămâie, usturoiul și condimentele.

Condimentează interiorul puiului cu sare și piper. Introdu amestecul de unt aromat sub pielea puiului, iar jumătățile de lămâie în cavitate. Unge exteriorul puiului cu ulei și asezonează.

Într-un bol, amestecă cartofii cu ulei și condimentează după gust.

Montează placa crisper în sertarul Zonei 1 și așază puiul în interior. Introdu termometrul în partea cea mai groasă a cărnii, trece cablul prin decupajul sertarului și conectează-l la unitate.

Montează placa crisper în sertarul Zonei 2 și adaugă cartofii.

Setează Zona 1: ROAST, temperatura 190°C, preset mare, apoi selectează „chicken”.

Setează Zona 2: AIR FRY, temperatura 190°C, timp 35 minute.

Apasă SYNC, apoi butonul de pornire.

Amestecă și întoarce cartofii de câteva ori în timpul gătirii pentru a se rumeni uniform. La final, adaugă parmezanul ras, agită sertarul și lasă-l să se topească peste cartofi.

Taie puiul și servește-l alături de cartofii cu parmezan.