Prăjitură cu mălai și portocale, fără făină la multicookerul Combi 11in1

Prăjitură cu mălai și portocale, fără făină la multicookerul Combi 11in1
Prăjitură cu mălai și portocale, fără făină la multicookerul Combi 11in1

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 175 ml ulei de măsline
• 3 ouă medii
• 175 g zahăr tos auriu
• Coaja rasă de la 2 portocale
• 175 g migdale măcinate
• 100 g mălai
• 1 linguriță praf de copt
• ½ linguriță sare

Pentru topping:
• Sucul de la 2 portocale
• 50 g zahăr tos auriu
• Iaurt grecesc, pentru servire

Descriere

Un desert aromat, ușor umed și cu textură fină, îmbogățit cu migdale măcinate și sirop de portocale, perfect de savurat alături de iaurt grecesc.

Mod de preparare

Pasul 1
Unge tava de 20 cm cu ulei și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Pune deoparte.

Pasul 2
Toarnă 180 ml apă în tava de gătit Combi, pentru aburire. Așază placa de copt (Crisper Plate) deasupra și las-o pregătită.

Pasul 3
Într-un bol mare, mixează ouăle și zahărul timp de 2 minute, până devin deschise la culoare și spumoase. Încorporează uleiul, apoi restul ingredientelor pentru prăjitură. Toarnă aluatul în tavă și așază-o pe placa Crisper. Introdu tava în nivelul 1 al aparatului.

Pasul 4
Închide ușa și setează SmartSwitch pe COMBI COOKER. Selectează COMBI BAKE, 160°C, 14 minute. Apasă START/STOP pentru a începe gătirea (aparatul va genera abur aprox. 20 min înainte de începerea numărătorii).

Pasul 5
Cât timp prăjitura se coace, pregătește toppingul. Pune sucul de portocale și zahărul într-un ibric mic, pe foc mediu. Amestecă din când în când până se dizolvă zahărul, apoi lasă la fiert 2 minute pentru a obține un sirop. Lasă la răcit.

Pasul 6
Verifică prăjitura: dacă o scobitoare introdusă în centru iese curată, este gata. Scoate tava cu grijă, înțeapă prăjitura din loc în loc cu scobitoarea și toarnă siropul de portocale deasupra. Lasă să se răcească în tavă, apoi răstoarnă pe un platou. Servește cu iaurt grecesc.

Preparat cu