Lasagna la multicookerul Combi 11în1

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lingură de ulei de măsline |
• 450 g carne tocată de vită |
• ½ ceapă albă mare, tăiată cubulețe |
• 1 borcan (680 g) sos de roșii |
• 1 recipient (425 g) brânză ricotta |
• 2 căni de mozzarella rasă, împărțită |
• 1 cană parmezan ras, împărțită |
• 1 ou |
• 1 lingură oregano uscat |
• Sare după gust |
• Piper negru măcinat, după gust |
• 8 foi de lasagna uscate, pentru cuptor (dintr-o cutie de 255 g) |
• 1 cană de apă, pentru aburire |
Descriere
Trebuie neapărat să încerci această rețetă de lasagna la multicookerul Combi 11în1!
Mod de preparare
Pune tigaia Combi Cooker în Nivelul 1. Cu ușa deschisă, mută comutatorul SmartSwitch pe AIRFRY/STOVETOP. Selectează SEAR/SAUTE și setează temperatura la 4. Apasă START/STOP și lasă tigaia să se preîncălzească timp de 3 minute.
După cele 3 minute, adaugă în tigaie uleiul de măsline, carnea tocată și ceapa. Sotează cu ușa deschisă timp de 5-8 minute sau până când carnea este rumenită, amestecând ocazional.
Apasă START/STOP pentru a opri unitatea. Scoate tigaia Combi Cooker și așaz-o pe o suprafață rezistentă la căldură. Adaugă sosul de roșii din borcan peste carne și amestecă bine. Pune deoparte.
Într-un bol mediu, combină brânza ricotta, 1 ½ căni de mozzarella, ½ cană parmezan, oregano, sare și piper.
Întinde ½ cană de sos pe fundul tăvii de copt Ninja, apoi așază 2 foi de lasagna, ½ cană de sos și 1 cană din amestecul de ricotta. Repetă acest proces de încă 3 ori. La final, acoperă lasagna cu sosul rămas, mozzarella și parmezanul rămas.
Șterge tigaia Combi Cooker, adaugă 1 cană de apă în tigaie, așază grătarul pentru prăjire peste apă, apoi pune lasagna pregătită deasupra grătarului.
Mută comutatorul SmartSwitch pe COMBI COOKER, selectează funcția STEAM + CRISP, setează temperatura la 175°C și timpul la 15 minute, apoi apasă START/STOP pentru a începe gătirea. (Aparatul va aburi timp de 5 minute înainte de a începe rumenirea.)
Când gătirea este finalizată, scoate tava și lasă lasagna să se odihnească și să se răcească timp de 5 minute înainte de a o tăia și servi.
După cele 3 minute, adaugă în tigaie uleiul de măsline, carnea tocată și ceapa. Sotează cu ușa deschisă timp de 5-8 minute sau până când carnea este rumenită, amestecând ocazional.
Apasă START/STOP pentru a opri unitatea. Scoate tigaia Combi Cooker și așaz-o pe o suprafață rezistentă la căldură. Adaugă sosul de roșii din borcan peste carne și amestecă bine. Pune deoparte.
Într-un bol mediu, combină brânza ricotta, 1 ½ căni de mozzarella, ½ cană parmezan, oregano, sare și piper.
Întinde ½ cană de sos pe fundul tăvii de copt Ninja, apoi așază 2 foi de lasagna, ½ cană de sos și 1 cană din amestecul de ricotta. Repetă acest proces de încă 3 ori. La final, acoperă lasagna cu sosul rămas, mozzarella și parmezanul rămas.
Șterge tigaia Combi Cooker, adaugă 1 cană de apă în tigaie, așază grătarul pentru prăjire peste apă, apoi pune lasagna pregătită deasupra grătarului.
Mută comutatorul SmartSwitch pe COMBI COOKER, selectează funcția STEAM + CRISP, setează temperatura la 175°C și timpul la 15 minute, apoi apasă START/STOP pentru a începe gătirea. (Aparatul va aburi timp de 5 minute înainte de a începe rumenirea.)
Când gătirea este finalizată, scoate tava și lasă lasagna să se odihnească și să se răcească timp de 5 minute înainte de a o tăia și servi.