Sos Bolognese gătit lent la multicookerul Combi 11 în 1

Sos Bolognese gătit lent la multicookerul Combi 11 în 1
Sos Bolognese gătit lent la multicookerul Combi 11 în 1

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 linguri ulei de măsline
• 1 ceapă galbenă sau albă, curățată și tăiată cubulețe
• 2 tije de țelină, tăiate cubulețe
• 2 morcovi, curățați și tăiați cubulețe
• 3 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
• 2 linguri pastă de roșii
• 900 g carne tocată de vită
• 1 lingură ierburi italiene (condiment Italian seasoning)
• 250 ml vin roșu sec
• 2 conserve (câte 800 g fiecare) roșii întregi decojite, cu suc
• 180 ml lapte integral
• Sare kosher, după gust
• Piper negru măcinat, după gust

Descriere

Un sos Bolognese clasic, gătit lent pentru a dezvolta arome bogate și intense. Legume sotate, carne de vită, vin roșu, roșii și un strop de lapte se combină într-un preparat cremos și savuros, perfect de servit peste paste proaspete. 

Mod de preparare

Introduceți tava Combi Cooker la Nivelul 1. Cu ușa deschisă, setați SmartSwitch™ pe AIRFRY/STOVETOP, selectați SEAR/SAUTE, temperatura HI, și apăsați START/STOP pentru a preîncălzi timp de 2 minute.

După 2 minute, scoateți tava cu un prosop de cuptor și adăugați uleiul, acoperind uniform baza. Puneți ceapa, țelina, morcovii și usturoiul. Reintroduceți tava și sotați legumele timp de 6 minute, amestecând ocazional.

După 6 minute, scoateți tava și adăugați pasta de roșii. Amestecați bine, apoi gătiți încă 1 minut. Adăugați carnea tocată, ierburile, sarea și piperul, amestecați și gătiți până când carnea se rumenește (aprox. 5 minute).

După cele 5 minute, turnați vinul roșu și lăsați amestecul să se reducă timp de 3 minute.

Opriți unitatea (START/STOP). Scoateți tava, adăugați roșiile cu lichidul și zdrobiți-le cu dosul unei linguri de lemn. Încorporați laptele, sarea și piperul.

Puneți tava la loc pe Nivelul 1 și închideți ușa. Selectați SLOW COOK, temperatura HI, timpul 4 ore și apăsați START/STOP.

Când gătirea este completă, scoateți tava și serviți sosul Bolognese peste paste sau păstrați-l într-un recipient ermetic la frigider până la o săptămână.

Preparat cu