Lasagna la multicookerul Combi 11 în 1, by Arome&Magie

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 gr.foi de lasagna proaspete |
• 400 gr.cașcaval, gouda sau cheddar ras |
Pentru sosul ragu: |
• 1 kg de carne tocată (pui, curcan, porc, vită sau amestec; de data aceasta am folosit carne tocată de pui) |
• 1 morcov mare |
• 1 ceapă mare |
• 2-3 linguri de ulei |
• 1 lingură de legume standard deshidratate (opțional, pentru un plus de savoare) |
• 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 2 lingurițe boia dulce, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță usturoi pudră |
• 1 lingură pastă de tomate |
• 100 ml vin roșu |
• 350 ml apă |
Pentru sosul bechamel: |
• 100 gr.unt |
• 100 gr.făină |
• 800 ml lapte |
• ½ linguriță sare |
• ½ linguriță piper măcinat |
• ½ linguriță nucșoară măcinată |
Descriere
Încearcă și tu rețeta de lasagna pregătită de Arome&Magie la multicookerul Ninja Combi 11 în 1!
Mod de preparare
Sosul ragu. Morcovul ras pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt se pun la călit cu 2-3 linguri de ulei, în vasul Ninja Foodi, pe Sear/Saute High, timp de 10 minute, apoi se adaugă carnea tocată, încă 15 minute.
Se adaugă condimentele, legumele deshidratate, pasta de tomate, vinul și apa.
Se setează High Pressure, 15 minute (pentru pui; 20 de minute pentru curcan și/sau porc, 30 de minute pentru vită).
Se poate și pe Slow High 6 ore în loc de High Pressure.
Sosul Bechamel. Într-o crăticioară, pe plită/aragaz, se topește untul, apoi se adaugă făina în ploaie.
Se adaugă repede și o parte din lapte, amestecând continuu, apoi, treptat, tot laptele, ca să nu se formeze cocoloașe. Sarea, piperul și nucșoara se adaugă la final, când se îngroașă sosul.
Cum se asamblează:Vor fi 3 straturi. În tava Combi Pan turnăm un strat generos de sos bechamel, apoi așezăm 2 foi de lasagna, apoi un rând de ragu, deasupra sos bechamel și un rând de gouda rasă; urmează alte 2 foi de lasagna, sos ragu, sos bechamel, brânză gouda rasă, încă 2 foi de lasagna, peste care vom pune sos bechamel, apoi cașcaval sau gouda rasă.
Pornim Ninja Combi, rotim butonul Smart Switch în dreapta.
Setăm Bake, 185 de grade, 18-20 de minute.
Așteptăm să se încălzească și, când apare pe afișaj textul ”Add food”, introducem tava pe nivelul 1.
Opțional, se servește cu fulgi de parmezan.
Poftă bună!
Se adaugă condimentele, legumele deshidratate, pasta de tomate, vinul și apa.
Se setează High Pressure, 15 minute (pentru pui; 20 de minute pentru curcan și/sau porc, 30 de minute pentru vită).
Se poate și pe Slow High 6 ore în loc de High Pressure.
Sosul Bechamel. Într-o crăticioară, pe plită/aragaz, se topește untul, apoi se adaugă făina în ploaie.
Se adaugă repede și o parte din lapte, amestecând continuu, apoi, treptat, tot laptele, ca să nu se formeze cocoloașe. Sarea, piperul și nucșoara se adaugă la final, când se îngroașă sosul.
Cum se asamblează:Vor fi 3 straturi. În tava Combi Pan turnăm un strat generos de sos bechamel, apoi așezăm 2 foi de lasagna, apoi un rând de ragu, deasupra sos bechamel și un rând de gouda rasă; urmează alte 2 foi de lasagna, sos ragu, sos bechamel, brânză gouda rasă, încă 2 foi de lasagna, peste care vom pune sos bechamel, apoi cașcaval sau gouda rasă.
Pornim Ninja Combi, rotim butonul Smart Switch în dreapta.
Setăm Bake, 185 de grade, 18-20 de minute.
Așteptăm să se încălzească și, când apare pe afișaj textul ”Add food”, introducem tava pe nivelul 1.
Opțional, se servește cu fulgi de parmezan.
Poftă bună!
Preparat cu
-900lei

Ninja
Multicooker Combi 11 în 1 SFP700, 1780W, 12.5L Ninja
Funcție Airfryer
Până la 8 porții simultan
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
899,99lei