Pâine la multicookerul Foodi MAX 14 în 1

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 4 căni cu vârf de făină albă, împărțită |
• 2 ½ lingurițe drojdie instant |
• 1 ¾ căni apă călduță, împărțită |
• 1 ½ linguriță sare |
• 2 ½ linguri ulei de măsline extravirgin |
• Spray de gătit antiaderent |
Descriere
Pâine de casă simplă și aromată, dospită la căldură constantă și coaptă cu aburi pentru o coajă crocantă și miez pufos. Perfectă de savurat proaspătă, caldă, cu ulei de măsline sau unt.
Mod de preparare
Pasul 1
Într-un mixer cu bol sau într-un bol mare, amestecă 3 ½ căni făină, drojdia, 1 ½ cană apă călduță, sarea și uleiul de măsline. Frământă până obții un aluat neted și lipicios. Dacă este necesar, adaugă făină suplimentar, câte ½ lingură pe rând. Scoate aluatul din bol și mai frământă-l ușor cu mâna, până devine mai puțin lipicios.Pasul 2
Împarte aluatul în 2 părți egale. Păstrează o bilă de aluat pentru rețetă. Pune cealaltă bilă într-un recipient închis ermetic (lăsând puțin spațiu de aer) și păstreaz-o la frigider până la 3 zile.
Pasul 3
Tapetează coșul Cook & Crisp cu o folie de silicon antiaderentă (sau hârtie de copt) și pulverizează spray de gătit. Transferă aluatul în coș.
Pasul 4
Pune coșul în oală. Închide capacul, apoi mută comutatorul pe AIR FRY/STOVE STOP.
Pasul 5
Selectează funcția PROOF, setează temperatura la 95°F (aprox. 35°C) și timpul la 50 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe prima dospire. Când timpul s-a scurs, scoate coșul.
Pasul 6
Adaugă restul de ¼ cană apă în oală. Apasă ușor pe aluat pentru a-l dezumfla, apoi modelează din nou o bilă. Pune aluatul înapoi în coș și așază coșul în oală. Închide capacul.
Pasul 7
Selectează din nou PROOF, setează temperatura la 95°F (35°C) și timpul la 50 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe a doua dospire. După 30 de minute, verifică dacă aluatul și-a dublat volumul. Dacă nu, închide capacul și lasă-l să dospească în continuare celelalte 20 de minute. După finalizare, închide capacul și mută comutatorul pe STEAMCRISP.
Pasul 8
Selectează STEAM & CRISP, setează temperatura la 350°F (aprox. 175°C) și timpul la 20 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe coacerea (pe ecran va apărea „PRE” timp de aprox. 5 minute, cât timp aparatul face aburi, apoi începe numărătoarea inversă).
Pasul 9
La final, suprafața pâinii va fi crocantă și aurie. Scoate cu grijă coșul din oală. Lasă pâinea să se răcească pe un grătar aprox. 30 de minute înainte de servire.
Într-un mixer cu bol sau într-un bol mare, amestecă 3 ½ căni făină, drojdia, 1 ½ cană apă călduță, sarea și uleiul de măsline. Frământă până obții un aluat neted și lipicios. Dacă este necesar, adaugă făină suplimentar, câte ½ lingură pe rând. Scoate aluatul din bol și mai frământă-l ușor cu mâna, până devine mai puțin lipicios.Pasul 2
Împarte aluatul în 2 părți egale. Păstrează o bilă de aluat pentru rețetă. Pune cealaltă bilă într-un recipient închis ermetic (lăsând puțin spațiu de aer) și păstreaz-o la frigider până la 3 zile.
Pasul 3
Tapetează coșul Cook & Crisp cu o folie de silicon antiaderentă (sau hârtie de copt) și pulverizează spray de gătit. Transferă aluatul în coș.
Pasul 4
Pune coșul în oală. Închide capacul, apoi mută comutatorul pe AIR FRY/STOVE STOP.
Pasul 5
Selectează funcția PROOF, setează temperatura la 95°F (aprox. 35°C) și timpul la 50 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe prima dospire. Când timpul s-a scurs, scoate coșul.
Pasul 6
Adaugă restul de ¼ cană apă în oală. Apasă ușor pe aluat pentru a-l dezumfla, apoi modelează din nou o bilă. Pune aluatul înapoi în coș și așază coșul în oală. Închide capacul.
Pasul 7
Selectează din nou PROOF, setează temperatura la 95°F (35°C) și timpul la 50 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe a doua dospire. După 30 de minute, verifică dacă aluatul și-a dublat volumul. Dacă nu, închide capacul și lasă-l să dospească în continuare celelalte 20 de minute. După finalizare, închide capacul și mută comutatorul pe STEAMCRISP.
Pasul 8
Selectează STEAM & CRISP, setează temperatura la 350°F (aprox. 175°C) și timpul la 20 de minute. Apasă START/STOP pentru a începe coacerea (pe ecran va apărea „PRE” timp de aprox. 5 minute, cât timp aparatul face aburi, apoi începe numărătoarea inversă).
Pasul 9
La final, suprafața pâinii va fi crocantă și aurie. Scoate cu grijă coșul din oală. Lasă pâinea să se răcească pe un grătar aprox. 30 de minute înainte de servire.
Preparat cu
-1.400lei
Ninja
Multicooker Foodi MAX 14 în 1 OL750, 1760W, 7.5L Ninja
Termometru digital
Funcție Airfryer
• in stoc
PRP: 2.999,99lei
1.599,99lei