Tofu Teriyaki cu orez alb aromatizat cu ghimbir și ciuperci la multicookerul Foodi MAX 14 în 1

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
LEVEL 1 (Baza oalei): |
• 1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt |
• 2 căței de usturoi, tocați |
• 1/2 cană morcov ras |
• 1 cană orez alb cu bob lung, clătit |
• 2 căni apă |
• Sare |
• Piper negru proaspăt măcinat |
LEVEL 2 (Nivelul de jos al suportului): |
• 1 pachet (aprox. 225 g) ciuperci champignon, tăiate pe jumătate |
LEVEL 3 (Nivelul de sus al suportului): |
• 1 pachet (aprox. 450 g) tofu extra-ferme, scurs, tamponat cu prosop de hârtie și tăiat cuburi de 2,5 cm |
• 1 cană marinadă teriyaki fără gluten (gata preparată) |
• 4 fire de ceapă verde, tăiate în bucăți de 2,5 cm |
Descriere
Un preparat complet și echilibrat: tofu marinat în sos teriyaki, gătit alături de ciuperci fragede și servit cu orez alb aromatizat cu ghimbir și morcov, pentru o masă sănătoasă și plină de savoare.
Mod de preparare
Pasul 1
Începe cu ingredientele de la Level 3: combină tofu și marinada teriyaki într-o pungă resigilabilă. Pune la frigider pentru cel puțin 1 oră și până la 8 ore.
Pasul 2
După ce tofu s-a marinat, pune în oală ghimbirul, usturoiul, morcovii, orezul și apa. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine.
Pasul 3
Așază partea de jos a suportului Deluxe în poziția inferioară, apoi pune suportul în oală. Adaugă ciupercile deasupra suportului.
Pasul 4
Glisează nivelul superior prin mânerele celui inferior, apoi acoperă cu folie de aluminiu. Așază tofu marinat și ceapa verde pe nivelul superior.
Pasul 5
Închide capacul și mută slider-ul pe STEAMCRISP. Selectează STEAM & CRISP, setează temperatura la 230°C și timpul la 10 minute. Apasă START/STOP pentru a începe gătirea (pe ecran va apărea „PrE” aprox. 9 minute cât durează aburirea, apoi cronometrul va începe să scadă).
Pasul 6
La final, scoate cu grijă întreg suportul cu tofu și ciupercile. Amestecă orezul și servește împreună cu tofu și ciupercile.
Începe cu ingredientele de la Level 3: combină tofu și marinada teriyaki într-o pungă resigilabilă. Pune la frigider pentru cel puțin 1 oră și până la 8 ore.
Pasul 2
După ce tofu s-a marinat, pune în oală ghimbirul, usturoiul, morcovii, orezul și apa. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine.
Pasul 3
Așază partea de jos a suportului Deluxe în poziția inferioară, apoi pune suportul în oală. Adaugă ciupercile deasupra suportului.
Pasul 4
Glisează nivelul superior prin mânerele celui inferior, apoi acoperă cu folie de aluminiu. Așază tofu marinat și ceapa verde pe nivelul superior.
Pasul 5
Închide capacul și mută slider-ul pe STEAMCRISP. Selectează STEAM & CRISP, setează temperatura la 230°C și timpul la 10 minute. Apasă START/STOP pentru a începe gătirea (pe ecran va apărea „PrE” aprox. 9 minute cât durează aburirea, apoi cronometrul va începe să scadă).
Pasul 6
La final, scoate cu grijă întreg suportul cu tofu și ciupercile. Amestecă orezul și servește împreună cu tofu și ciupercile.
Preparat cu
-1.400lei
Ninja
Multicooker Foodi MAX 14 în 1 OL750, 1760W, 7.5L Ninja
Termometru digital
Funcție Airfryer
• in stoc
PRP: 2.999,99lei
1.599,99lei