Somon cu crustă crocantă, legume în stil asiatic și cartofi noi la multicookerul Foodi MAX 14 în 1

Somon cu crustă crocantă, legume în stil asiatic și cartofi noi la multicookerul Foodi MAX 14 în 1
Somon cu crustă crocantă, legume în stil asiatic și cartofi noi la multicookerul Foodi MAX 14 în 1

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


NIVEL 1:
• 700g cartofi noi mici, tăiați în jumătăți sau sferturi dacă sunt mari
• 250ml apă
• 1 linguriță sare

NIVEL 2:
• 200g morcovi, tăiați în bastonașe subțiri de 7 cm lungime și 0,5 cm lățime
• 2 tije de țelină, tăiate în bastonașe subțiri de 7 cm lungime și 0,5 cm lățime

NIVEL 3:
• 1 lime, coaja rasă și sucul
• 1 lingură ulei de susan
• 1 lingură sos de soia
• Cub de 2 cm de ghimbir, ras
• Un praf de fulgi de chili
• 1 linguriță zahăr pudră (zahăr fin)
• 4 fileuri de somon (a câte 130g fiecare)
• 20g pesmet uscat
• Sare și piper negru măcinat, după gust

Descriere

Această rețetă rapidă și sănătoasă combină somon marinat cu o crustă crocantă de pesmet, legume asiatice aromate și cartofi noi fierți la abur. Folosind funcția de gătit la aburi a Multicooker-ului Foodi MAX 14 în 1, toate ingredientele se gătesc simultan, păstrând aromele și nutrienții. Rezultatul este o masă echilibrată, cu texturi variate și gust intens, perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară.

Mod de preparare

Într-un vas puțin adânc, pune coaja și sucul de lime, uleiul, sosul de soia, ghimbirul, chili și zahărul. Amestecă bine. Adaugă somonul și întoarce-l astfel încât să fie complet acoperit. Lasă-l la marinat timp de 10 minute. Scoate somonul (păstrează marinada) și presară pesmet pe fiecare fileu. Apasă pesmetul ferm pe pește pentru a-l acoperi bine. Condimentează după gust.

Pune cartofii, apa și sarea în fundul oalei. Amestecă.

Așază stratul inferior al suportului reversibil în poziția de jos.

Pune morcovii, țelina și marinada în tava Multi-Purpose și acoperă cu capacul. Așază tava deasupra suportului și introdu stratul superior prin mânerele suportului reversibil. Pune somonul cu grijă pe stratul superior al suportului.

Închide capacul și mută selectorul pe poziția COMBI-STEAM. Selectează STEAM MEALS (mâncăruri la aburi), setează temperatura la 170°C și timpul la 8 minute. Apasă START/STOP pentru a începe (pe ecran va apărea PRE aproximativ 11 minute în timpul preîncălzirii, apoi cronometrarea va începe).

Când gătitul s-a terminat, scoate cu grijă întreg suportul cu somonul și legumele.

Scurge cartofii noi și servește-i împreună cu somonul și legumele.

Preparat cu