Sarmale la multicooker Foodi MAX 14 în 1 by Prăjiturela

Sarmale la multicooker Foodi MAX 14 în 1 by Prăjiturela
Sarmale la multicooker Foodi MAX 14 în 1 by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg carne tocată de porc, cu aproximativ 20% grăsime
• 500 g carne tocată de vită
• 3 cepe mari, tocate fin
• 2 morcovi medii, dați fin
• 200 g slănină, tocată
• 100 g orez, spălat și scurs
• 2 linguri bulion sau sos de roșii, amestecat cu 100 ml apă
• 2 ouă
• Aproximativ 80 frunze de varză murată, plus câteva pentru stratul de bază
• Puțin ulei pentru călit
• Cimbru opțional
• 1,5 litri supă de carne sau vegetală

Descriere

Sarmalele sunt un preparat tradițional care, de obicei, necesită timp și supraveghere. Multicookerul Ninja 14-în-1 simplifică procesul. Putem găti lent, pentru un rezultat cu textură moale și aromă intensă, sau rapid, sub presiune, atunci când timpul este limitat.

Mod de preparare

Pasul 1
Setăm aparatul pe funcția Sauté și adăugăm o lingură de ulei și slănina;
O prăjim până devine ușor crocantă, apoi o scoatem; 
În grăsimea rămasă călim ceapa, cu capacul pus, timp de aproximativ 7-8 minute, până devine translucidă; Adăugăm morcovul și mai lăsăm două minute;
 Adăugăm orezul și amestecăm încă două minute;
Punem cele două feluri de carne și o gătim până își schimbă culoarea, Oprim funcția și încorporăm sosul de roșii și ouăle bătute;
Lăsăm compoziția să se răcească.

Pasul 2
Formăm sarmalele; 
Ungem vasul cu puțin ulei, punem un strat de frunze de varză, apoi sarmalele, iar printre ele slănina; Deasupra punem frunze de varză și cimbru, apoi turnăm supa.
Gătire:
Slow Cook: 4 ore
Pressure Cook: 20 de minute
La final ridicam capacul și mai setam funcția Sauté pentru 10-20 minute pentru a se mai evapora din lichid

Preparat cu